Четвъртък, 21 Ноември 2019
Сряда, 29 Май 2019 15:44

Обявиха ремонта на „Граф Игнатиев“ за приключил

 „Незадоволително“ качество за 9 милиона лева

 

Дирекция „Транспортна инфраструктура“ обяви края на ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“ в София. Във вторник представители на надзора и столичната дирекция провериха строително-ремонтните дейности по всички участъци от проекта – цялото протежение на ул. „Граф Игнатиев“, пл. Гарибалди“, пл. „Славейков“, градината на църквата „Св. Седмочисленици“ и ул. „Солунска“.

Проверката е констатирала незадоволително качество на ремонта в отделни участъци, за което ще бъдат наложени максимални санкции. Сред некачествено извършените дейности са различните по големина фуги и липсата на достатъчно фугиране.

Констатирано е и некачествено озеленяване на определени зони, както и недобре оформена и завършена настилка и недобре подредена настилка на някои от капаците на ревизионните шахти.

Освен това е наложена и максимална санкция от 3000 лв. за недобро почистване на обекта при предаването му. Некачествените участъци, които се намират на територия от 15 дка, обаче няма да бъдат оправени, тъй като това не пречи на цялостното движение по улицата.

Припомняме, че в края на миналата година Столична община наложи максимална санкция на надзора в размер на 86 200 лв., с което всички санкции по проекта възлизат на 290 хил. лв.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Фирмата изпълнител „Джи Пи груп“ е глобена с около 109 хил. лв. за незадоволително качество на ремонта. Целият проект възлиза на стойност от около 9 млн. лв., а гаранцията му е в срок от 8 години.

Кметът Йорданка Фандъкова обясни, че проектът за ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ е бил труден за изпълнение, тъй като освен ремонт на настилките, била подменена и 100-годишната канализация, водопроводи, топлопроводи, а това изисквало сложна координация на различни институции и структури.

„Участниците в проекта са много и всеки от тях носи отговорност – проектантът, отговорната фирма, изпълнителите и всички, които от страна на Столична община отговаряха за този проект“, обясни Фандъкова и посочи, че проблемът на строителните компании са работниците.

Днес, след реставрация, бе върната на пл. „Славейков“ пейката на баща и син Славейкови. Предстои връщането на книжния пазар и поставянето на нови ограничители, след като т.нар. „перки от акула“  доведоха до остри обществени реакции и няколко инцидента с наранени граждани.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар