Сряда, 15 Юли 2020

Събота, 01 Юни 2019 11:52

Арестуваният кмет Ралев също със собствен асансьор

Ральо Ралев, арестуваният за подкуп кмет на пловдивския район "Северен", живее в луксозна сграда в апартамент с голяма квадратура, съобщи БНТ. Според живеещи там, само той можел да се качва със специален чип до 7-я етаж, където е апартаментът.

От декларацията му, подадена през 2018 г. пред комисията за противодействие на корупцията, става ясно ,че Ралев разчита само на заплата. В нея не са открити несъответствия от проверяващия орган. В документа е посочено, че Ралев има кредит от 58 000 лв за изплащането на имот - апартамент от 73 квадрата и влог от 18 000 лв. Притежава и два автомобила - "Ягуар", закупен през 2015 г. и "Фолксваген" от 2003 г. Колите е купил със собствени средства.

Ральо Ралев е втори мандат начело на пловдивския район "Северен". Според източници на БНТ арестуваният кмет се води по адресна регистрация в един от блоковете на улица "Борба", но обитава жилище в нова кооперация на бул. "Шести септември".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От фирмата, търгуваща с апартаментите в сградата, където живее Ралев, коментират, че всички жилища там са продадени, но имот на името на Ральо Ралев не са продавали. Отказват да кажат каква е цената на жилищата и каква е големината им на последния етаж.

Ральо Ралев нашумя с акциите си срещу незаконното строителство в ромските квартали "Шекер" и "Арман махала". През последните месеци в район "Северен" имаше граждански простести срещу застрояването на парк в квартал "Кършияка". Тогава Ралев заяви пред БНТ, че е отказал разрешение за строителство на собственика на зелената зона.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар