Вторник, 14 Юли 2020

Четвъртък, 08 Август 2019 15:47

НАП разследва Моника Валериева след грабежа на 400 000 лева от дома ѝ

Без официална работа, моделката ще трябва да доказва от къде има 400 хиляди лева

 

Плеймейт моделът Моника Валериева, чийто апартамент в Студентски град бе ограбен вчера, ще се сдобие с извънредна проверка от Националната агенция по приходите (НАП). Самата тя посочи пред полицаите от Седмо РПУ, че стойността на задигнатите бижута, накити и парични средства надхвърля 400 000 лева. Данъчните са останали силно озадачени от внушителния размер на обира в апартамента на 29-годишната дупничанка.

Моника е дъщеря на дългогодишния директор на Криминалната полиция в Дупница Валери Тодоров. Тунингованата красавица няма официална работа и не е декларирала приходи от трудова дейност за отминалата 2018 г., както и за преходни години, пише lupa.bg.   Единствените установени доходи на Моника с платени данъци към тях, са 60 000 лева, получени от нея през 2015 г. от участието ѝ във „ВИП Брадър“.

Въпреки това Моника е декларирала пред полицаите, направили оглед на обраното жилище, че от дома й са задигнати скъпи часовници от марките „Картие“ и „Ролекс“, дизайнерски бижута, гривни и обеци с диаманти и внушителна сума пари. Сред откраднатото от дома на Моника впечатление на криминалистите направило и обявената от нея липсваща сума от 10 000 дубайски дирхами, които се равняват на около 4 400 лева, пише Lupa.bg, позовавайки се на представител на сектор „Кражби“ към Седмо РПУ.

Разследващите са отказали да съобщят повече подробности, но са уточнили, че полицията работи по няколко версии относно извършителите на обира. Сред заподозрените са колежки, приятелки и бивши гаджета на красавицата, тъй като е установено, че в апартамента е проникнато с подправен ключ, навярно дубликат. „Кражбата е извършена или пък поръчана от близък до Моника Валериева. Надяваме се да заловим извършителите, вече работим по няколко горещи следи“, докладва столичен криминалист. Все още не е установено със сигурност кога точно е извършена кражбата, тъй като дългокраката силиконова гърла е била на почивка в чужбина през последните дни.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Самата Моника Валериева е в шок след грандиозния обир в апартамента си и не вдига мобилния си телефон. Красавицата ще трябва да изтърпи и извънредна проверка на НАП – София и да обясни откъде е придобила скъпоструващите бижута, накити с диаманти, часовници и дизайнерски тоалети на обща стойност над 400 000 лева.

Валериева от години парадира с луксозния си начин на живот, като така и не е ясно откъде идват доходите ѝ. Това поражда непристойни слухове и асоциации, които Моника яростно опровергава. Факт е, че тя непрекъснато пътува до Монте Карло, Сен Тропе, Милано и Дубай, където отсяда в доста скъпи хотели.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар