Събота, 04 Юли 2020

Вторник, 13 Август 2019 17:52

От БДЖ показаха атрактивен локомотив с графити

Влак с изрисуван с графити локомотив потегли днес от София за Бургас. Нестандартната идея на БДЖ има за цел да покаже, че рисуването в градска среда може да има и красив краен резултат.

Това е първият локомотив у нас, който изглежда така. Автор на проекта, реализиран за 10 дни, е българският художник Станислав Трифонов – Насимо, предаде БНТ. Той е известен като един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура.

Станислав Трифонов - Насимо: Вкарал съм образа на българската жена от една страна, а от другата - лъвският образ в две състояния. Той символизира силата и потенциалът, които всеки един от нас носи. Локомотивът е препратка към нас, като е опит да се покаже силата, която е в самите нас. Има и букви от глаголицата, които също носят своето послание. Те отново са символ на силата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Художникът има и друго послание, насочено към авторите на графити, които съсипват току що боядисани сгради например. Че творбите им могат и трябва да радват окото, а не обратното.

Шареният локомотив си спечели много почитатели, които побързаха да се снимат пред него. А стратегията на БДЖ е да привлече повече пътници, които да се чувстват приятно във влака.

Константин Азов, отговорник рекламната стратегия на БДЖ: Търсим продължение на този проект. Миналия месец пуснахме спални вагони с променен вътрешен интериор. Стремим се да правим такива неща, които да се приемат добре от цялото общество.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар