Събота, 06 Юни 2020

Вторник, 24 Септември 2019 08:23

Кметът на демократите, върнал Плевен в социализма, се е запътил към нов мандат

Докато хората са с режим на водата, фонтаните от Водната каскада на Георг Спартански продължават да обливат имиджа му

Уж независимият кмет на Плевен Георг Спартански, издигнат през 2015 г. от Реформаторския блок, а сега от ДСБ и СДС, е твърдо убеден, че ще продължава да управлява града и пред следващите 4 години. Превенчани още помнят обещанието на демократите-реформатори от предишните избори: “Жоро ще бъде добър стопанин на Плевен и ще възстанови несправедливостта от откраднатите избори”.

Протестърската коалиция обаче е изправена пред провал, смятат жителите на Плевен, тъй като не спират проблемите им с ВиК и местната топлофикация. Протежето на Найден Зеленогорски и Радан Кънев четири години така управлява града, че той в момента е буквално като в най-лошите времена на социализма – изправен пред тежък режим на водата. Преди няколко дни ВиК Плевен е изпратило официално писмо до кмета, че заради намаляване на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване и увеличена консумация започва недостиг на питейна вода в гр. Плевен и още 10 села в общината.

Съгласно закона, управителят на ВиК Плевен препоръчва на кмета Георг Спартански да започне официален режим на водата, ограничавайки първо ползването на питейна вода за непитейни нужди: поливане, миене на улици и водоподаване към водната каскада.

Според запознати, именно във фонтаните от т.нар. Водна каскада, изградена от Спартански, се крие големият проблем, който може да бъде и обект на проверка на прокуратурата. За плевенчани е публична тайна, че Водната каскадата на Спартански се захранва с питейна вода, което в критични месеци създава недостиг на питейна вода за домакинствата. В писмото на ВиК Плевен това се институционализира като факт и реален проблем.

През годините ръководството на общината многократно е отричало, че каскадата и фонтаните са захранвани с питейна вода, но към днешна дата става ясно, че кметът Спартански лишава жителите на града от вода, за да работи водната му атракция. Гражданите настояват за незабавни проверки дали законово гарантираният достъп на домакинствата до питейна вода не е нарушен и дали е налице престъпно бездействие от страна на общинското управление.

За последната година в Плевен са възникнали 487 аварии. През последните дни стана ясно, че в едно от болничните заведения в общината няма вода, което наложи лекарите да търсят алтернативни начини за дезинфекция при спешните операции.

Във фейсбук профила на Георг Спартански под споделена информация, че е издигнат отново за кандидат за кмет, хората коментират: Сериозно ли го мислите? Точно този разсипа града ни заедно със Зелен-ски. Три мандата като председател на Общ.съвет и 1 като кмет и то по времето на мръсната приватизация. Това говори ли Ви нещо !? Градът ни намалява с над 4000 души годишно точно защото няма поминък за хората. Със сигурност обаче заедно със Зеления са напълнили банковите сметки...

BIG5

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар