Събота, 30 Май 2020

Четвъртък, 17 Октомври 2019 10:33

Фандъкова: Аз съм кметът, който е давал най-много проверки на прокуратурата

Относно позиция на кандидата за кмет Мая Манолова, че се раздават карти за паркиране на близки хора до общината, Фандъкова обясни, че е лъжа, че има стотици такива карти за паркиране

Не се колебая да се освободя от хора, за които има дори съмнение за корупция. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в студиото на Нова телевизия по време на дебат с Мая Манолова, която също е кандидат за кметското място.

Йорданка Фандъкова подчерта, че корупция се бори само с конкретни сигнали и с проверки на прокуратурата. „Никой няма и не е имал чадър, направен от мен“, каза още тя. Относно чистотата на въздуха кандидатът за кмет обясни, че това, което прави, е абсолютно конкретни мерки и проекти, които реализират.

„Изключително съм щастлива, че всички мои опоненти в момента залагат в програмите си мерките, които ние сме заложили в приетата програма на Столична община, които вече изпълняваме. Пет са нещата, които са изключително важни. Проектът за изграждане на общинската мониторингова система, която ще завършим в края на тази година. Говорихме вече градският транспорт да стане по-привлекателен“, каза още Фандъкова.

„В момента освен довеждащия транспорт, работим за синхронизиране на разписанията и електронната система за таксуване. По мое настояване беше променен законът и бяха въведени стандарти за дърва и въглища. Вече съм защитила два проекта за смяна на една трета от отоплителните инсталации на домакинства“, подчерта Фандъкова.

„Ако моите опоненти си направят труда да се запознаят в детайли с програмата за чистота на въздуха, ще видят, че по една от мерките за намаляване на замърсяването в дни, в които имаме прогноза за замърсяване, включваме безплатния транспорт“, допълни Фандъкова.

„Аз съм кандидат за кмет на София, настоящ кмет и решенията ги взимам аз и ги декларирам с моя подпис. Нося отговорност както аз, така и хората в моя екип“, подчерта кандидатът за кмет. Относно позиция на кандидата за кмет Мая Манолова, че се раздават карти за паркиране на близки хора до общината, Фандъкова обясни, че е лъжа, че има стотици такива карти за паркиране. „Карти се получават от служби и ведомства“, допълни тя.

„С гражданите работим от 2013 година в много тясно сътрудничество. Тогава заедно с гражданите направихме предложения за промени, част от тях са факт, част от тях не са. За да защитя гражданите и да могат да се намалят сметките, че преди няколко седмици беше прието мое настояване да може Топлофикация да купува от различни доставчици, за да излезе от рекета на Булгаргаз“, уточни своята позиция Фандъкова. „Аз съм кметът, който е давал най-много проверки на прокуратурата и не се колебая да се освободя от хора, за които има дори съмнение“, подчерта кандидатът за кмет на столицата.

Фандъкова подчерта, че ще се стреми към засилена работа в кварталите и намаляване с 40% на трафика в града през след 4 години. Тя призна, че има голям проблем и с паркирането и затова ще работи по изграждане на общински паркинги.

„Големият проблем е паркирането – предвиждаме програма за увеличаване на паркингите, в момента работим да осигурим довеждащ транспорт, за да бъде по-удобно на гражданите. За мен развитието на икономиката е водещо, защото само по този начин може да се увеличават доходите и да постигаме икономически растеж. В момента имаме големия шанс да привлечем стратегически инвеститор в технологично производство, защото това означава повече и по-качествени работни места“, коментира Фандъкова.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тя допълни, че трябва да се изградят северната скоростна тангента, западната дъга и да се изградят връзките.

Мая Манолова заяви в същия дебат, че това, което предлага нейната програма е визия за развитие на север. „Северната част ще бъде за ниско и фамилно строителство, ще инвестираме в кварталите, няма да позволя презастрояване, няма да се докосват зелените части и междублоковите пространства“, категорична е Манолова.

По темата за инфраструктурата Фандъкова посочи, че за нея развитието на икономиката е водещо, защото само по този начин може да се увеличават доходите и да постигаме икономически растеж. „В момента имаме големия шанс да привлечем стратегически инвеститор в технологично производство, защото това означава повече и по-качествени работни места“, допълни тя.

Манолова от своя страна обеща да не увеличава данъците. „Инвестиции в кварталите и изграждане на детски градини в всички квартали. Да няма чакащи деца за детски градини. Сигурна и безопасна среда около всяко училище. Хората искат спокойствие и перспектива. Ще работи за прозрачна среда и електронни услуги“, отбеляза тя.

източник: Нова ТВ, агенция "Фокус"

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 17 Октомври 2019 10:33
  София с 350 яхти, 87 самолета и 80 джета

  1008 трактора са със софийски номера. Половината от регистрираните коли са над 20-годишни

 • Четвъртък, 17 Октомври 2019 10:33
  Битумът се разтекъл, понеже... бил поставян през нощта

  „Всеки гражданин, който констатира повреда в гумите на автомобила си, може да извади протокол от застраховател, който ще предявим към фирмата изпълнител“, уверява Фандъкова

 • Четвъртък, 17 Октомври 2019 10:33
  От 7 май възстановяват "синя" и "зелена" зона в София

  От четвъртък, 7 май възстановяваме работата на "синя" и "зелена" зона, едновременно с това започваме поетапно да нормализираме графиците на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

Оставете коментар