Вторник, 19 Ноември 2019
Петък, 18 Октомври 2019 10:51

Лекари забравиха пациентка в скенер, държаха я вързана 6 часа и я обявиха за издирване

Лекари забравиха пациент в скенер и дори го обявиха за издирване. Случаят е отпреди 10 дни в общинската болница в Павликени

70-годишната Асенка Христова била изследвана за заболяване на белите дробове, след което - забравена, заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, съобщи Нова телевизия.

Дъщерята на пациентката случайно разбира, че майка й липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подават сигнал в полицията за изчезнал пациент. Започва акция по издирването й. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева каза, че е извършена проверка по случая. Тя установява, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят заяви, че ще бъде наказана.

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят болницата. А 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в болница в столицата.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 18 Октомври 2019 10:51
  Лекари от “Александровска” готвят протест

  Лекари от “Александровска” болница излизат на протест заради “ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти”, съобщиха от болницата.

 • Петък, 18 Октомври 2019 10:51
  Проф. Коста Костов: Държавата поруга мечтата на лекарите да лекуват

  Въпреки това медиците продължават да я спонсорират с труда си, а системата е на механична вентилация

 • Петък, 18 Октомври 2019 10:51
  Здравеопазване в колапс: 14 града събират капачки за кувьози, медицински сестри на протест за по-високи заплати

  КНСБ готви национален протест на лекарите и специалистите по здравни грижи.

  Медицински сестри излизат на протест в Карлово с настояване за по-високи заплати. Сега възнагражденията им са между 720 и 750 лева. 

  Шест сестри от детското отделение на Общинската болница подадоха на 13 септември предизвестия за напускане. Подкрепиха ги трима лекари от същото отделение. Ръководството на болницата обяви, че заплатите ще бъдат увеличени от 1 октомври със 100 лева, като всеки месец ще има и допълнително материално стимулиране. Сестрите обаче настояват минималната заплата да бъде фиксирана на 950 лева. Очаква се към протеста  им да  се присъединят медицински  сестри от други градове в страната, съобщава БНР.

  По-късно днес от КНСБ ще оповестят подробности за подготвян от тях национален протест на лекарите и специалистите по здравни грижи. 

  Основните проблеми пред съсловието ще бъдат представени от президента на синдиката Пламен Димитров и представители на професионални организации в здравеопазването на пресконференция. 

Оставете коментар