Вторник, 04 Август 2020

Събота, 19 Октомври 2019 15:07

Зеленият Тома Белев се изгаври с евреите, качи ги безплатно на вагоните

Извини се, призова кандидата за общински съветник депутатът от еврейски произход Александър Сиди

Правилата на предизборната кампания, които ограничават медиите какво да публикуват и какво не, не могат да служат за чадър, когато участник в нея, претендиращ за гласа на гражданите и управлението на столицата, прекрачи морални граници. Това вече направи "зеленият" Тома Белев, кандидат за общински съветник на обединението на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Белев се изгаври с евреите, като цинично сравни "безплатното" им извозване с вагони към лагерите на смъртта през Втората световна война, с транспортните проблеми на столицата, за чието управление се бори.

Белев, който е лице на една група от хора, обявили се за морална полиция и нарочили кандидата за главен прокурор за расист, сам се прояви с мега расистко изказване. И го направи на фона на отзвука от расистките изяви на група футболни ултраси, при това с език, по-жесток и от нацистките им жестове.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гафове от подобен характер не трябва да се прикриват, нито да се премълчават, особено пък когато идват от редиците на ултра либерални борци за свобода на словото, климата, пеликаните и съдебната реформа на планетата. И особено, когато същите претендират да ни управляват.

Пръв от антисемитското послание на Белев се възмути депутатът Александър Сиди. Самият той от еврейски произход, Сиди призова Белев да се извини, заради грозната обида.

"Тома Белев, кандидат за общински съветник в София от Демократична България с изключително грозен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе обвинявана за расистки прояви по стадионите, а днес висш функционер на Демократична България си позволява ужасен език на омраза. Настоявам арх. Борислав Игнатов - кандидатът за кмет на тази формация, както и лидерите ѝ Иванов и Атанасов, незабавно да се разграничат от антисемитските изказвания на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общност, както и всички нормални български граждани ще осъдят този език на омраза! #ТомаБелевизвинисе!", написа в профила си Сиди.

източник: Дарик

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 19 Октомври 2019 15:07
  Ден 26: Три кръстовища в София остават блокирани

  Три кръстовища в столицата остават блокирани и днес след 25-ия ден на протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Затворени са Орлов мост, кръстовището пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и при президентството.

  Пред сградата на Софийския университет има две полицейски коли и шатра на протестиращите майки от "Системата ни убива", предаде БНР. Чуват се тъпани и свирки.

  На Орлов мост изглежда спокойно. Остават разпънатите палатки и има няколко шатри, а протестиращите казват, че нощта е преминала без инциденти.

 • Събота, 19 Октомври 2019 15:07
  Ден 25 на антиправителствени протести

  В 25-ия ден на протести с искания за оставки на правителството и на главния прокурор три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти.

 • Събота, 19 Октомври 2019 15:07
  Иван Гешев: Доволен съм от решението на Конституционния съд за имунитета на Радев

   Главният прокурор е при разбита нарколаборатория в Ямбол

   

Оставете коментар