Понеделник, 13 Юли 2020

Вторник, 12 Ноември 2019 14:24

Амортизирано трамвайно трасе причини тежка катастрофа с ранени (снимки)

При всички кметски хвалби за нови трамваи и „ремонтирани“ трасета в София, трамвай излезе от релсите пред Съдебната палата

Жена е била блъсната от трамвай №10, който буквално излетя от релсите пред Съдебната палата в София на кръстовището на бул. „Витоша“ и „Алабин“, на метри от ремонтираното трасе по „Граф Игнатиев“.

Заради инцидента е спряно движението на трамваите в посока „Лозенец“. На място има екипи на полицията.

Най-вероятната причина за тежкия инцидент е амортизирано и дълго време неподдържано  релсово трасе, смятат експерти.

Според заместник-директора на столичния електротранспорт Иво Василев причината била в смяната на стрелката на трамвайните релси .

"Между двете талиги стрелката се е отворила. Обяснението на ватмана е, че е слязъл да отвори ръчно стрелката, но как я е отворил, тепърва ще преценим. Така или иначе, виждате, че след стрелката е инцидентът. Следователно, на самата стрелка е станало, но коя точно е причината тази стрелка по този начин да реагира ще се  уточни допълнително съвсем скоро. Нито е нов ватман, нито е страшно опитен, ако не е отворил стрелката чрез механизма за отваряне", коментира Василев в ефира на БНР.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От гражданската инициатива „Спаси София“ веднага потърсиха отговорност от ръководството на Столичен електротранспорт.

„Вероятната причина е отваряне на стрелката по време на преминаване на трамвая, което причинява дерейлиране… Стрелките са стари и евтини, а трамвайната инфраструктура е толкова неподдържана, че вече е опасна. Това е третият инцидент само за една седмица, този път с жертви, и ръководството трябва да понесе отговорност“, заявяват от платформата, издигнала и свой кандидат за кмет.

В момента движението на трамваите в района е спряно, линията до „Лозенец“ ще бъде заменена с автобус.

Резултат с изображение за трамвай съдебната палата

Резултат с изображение за трамвай съдебната палатаРезултат с изображение за трамвай съдебната палата

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар