Неделя, 05 Април 2020

Събота, 15 Февруари 2020 14:39

Борисов: Включваме се в строежа на трети мост на Дунав. Даваме 50, 100 милиона

Предстоят поредица от посещения от САЩ

Пред журналисти Борисов отбеляза, че цяла Европа иска да даде перспективи и на Албания, и на Северна Македония и въобще Западните Балкани: "Но все повече е усещането, че колегите там не разбират колко е важен моментът. И че всяко вътрешнополитическо събитие няма никакво значение за тези държави, ако се пропусне този момент. Така го казвам, но с доза оптимизъм, че са ме разбрали", коментира той срещите си, състояли се вчера и по-рано днес.

Борисов изтъкна, че оста Изток - Запад продължава да се развива и че страната ни участва активно в този процес. Премиерът отбеляза, че страната ни е готова да инвестира в трети мост на Дунав.

"Готови сме веднага да инвестираме в трети мост на Дунава, да свържем Севера с Юга", подчерта той. "Даваме 50, 100 милиона, колкото струва", допълни Борисов.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отбеляза, че помощник държавният секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър ще дойде през март в България. "Предстоят поредица от посещения от САЩ. С него днес разговаряхме за взаимното сътрудничество и въпроса за визите", заяви тя след срещата си с Купър.

Борисов допълни: "Президентът Тръмп пое ангажимент, пое мъжка дума, че ще доведе процеса за визите до край. И не случайно той изпраща в момента в България човека си на най-високи позиции за това. Ето, с Канада, нямаме никакъв проблем с визите".

"На 11 май по предложение на баварския бизнес и баварска икономика ще направим един голям форум. Те ни канят с българските компании, защото се вижда, че много неща се правят - с Мюнхен, с Бавария", отбеляза още Бойко Борисов.

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар