Петък, 18 Септември 2020

Неделя, 22 Март 2020 17:40

На вниманието на МВР! Нова измама предлага 500 лв. безплатен ваучер за Лидл - мошенници събират лични данни!

Мошениците поставят като условие за участие съобщението им да се разпраща и в други приложения

В интернет пространството е налична фалшива Лидл промоция за раздаването на подаръчна карта от 500 лв. във връзка с честване на 90-годишнината на веригата супермаркети. Интернет адресът на сайта, от който се извършва измамата, е сходен с този на официалния сайт. Освен, че мошениците събиран лични данни, без абсолютно никакви условия, изисквани от законовата уредба, някои антивирусни програми засичат и три вируса при опит да се посети адреса на мошениците, който е същият като официалния, но с разширение club.

Мошениците са още по-нагли: хваналите се да попълнят анкетата, чрез която се обещава подаръчната карта от 500 лв., трябва да я препратят на още 30 свои контакти в няколко приложения.

„Посочената Игра представлява измама и грубо нарушение на правата на „Лидл България“, включително и съгласно Наказателния кодекс на Република България. „Лидл България“ категорично се дистанцира от провежданата Игра и бихме искали да Ви информираме, че сме предприели всички допустими по закон действия за защита на нашите и Вашите интереси, вкл. сезиране на компетентните органи“, се казва в официалното съобщение на „Лидл България“.

официалното съобщение:

Използването на името на голямата верига и уронването на престижа й става точно ден, след като стана ясно, че „Лидл“ и „Кауфланд“ обединяват сили и даряват 300 000 лева за закупуването на 8 респиратора за българските болници, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването.

И докато конкурентни вериги обединяват усилия в борбата с коронавируса, мошеници използват точно вирусната схема за заразяване, само че в интернет пространството. Наивниците, в момент на истерия за пазаруване и прогнози за обедняване, не са малко.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 22 Март 2020 17:40
  Богомил Бонев: Елена Йончева ме измами

  Бившият силов шеф съжалява, че защитил евродепутатката, обвинена в пране на пари

  Елена Йончева недоумявала защо Корнелия не подписала сигнала за Барселона, пише в профила си във фейсбук някогашният МВР-шеф Богомил Бонев. , Той е директор на Пловдивския панаир на социалиста Георги Гергов и е съпруг на депутатката от БСП актрисата Нона Йотова.

  Ето и какво написа бившият силов шеф:

  „Че защо да подписва непроверена информация?! Тя е председател на партия, а не журналистка, която се литка по всеки слух. Да заложи авторитета на цялата партия ли, пита Бонев.

  В същото време, да си припомним великите корупционни разкрития на Елена. Елена, която трепереше, че са ѝ образували дело за пране на пари.

  И я защитиха много хора, включително аз.

  Разкритието е „Ало, Банов“. С това Елена обслужи само Вежди Рашидов в личната му битка с Банов.

  Отиде в Брюксел, вместо да стои тук и да громи корупцията.За разлика от много по-образован от нея колега, който отказа да ходи на голямата заплата и да се крие от правосъдието.

  Елена, защо си станала наскоро член на БСП в Монтана?

  За да си глас на Станишев на конгреса ли?

  Нали си депутат от Хасково. Какви са тия врътки?

  Жалка работа. Съжалявам, че бях един от измамените.

  P.S. Елена, върни парите на парламентарната група, която ги събра по искане на Корнелия, за да ти плати мярката за неотклонение – парична гаранция.“, отсича бившият силов министър.

 • Неделя, 22 Март 2020 17:40
  Нов вид измама - „европейска пенсия“

  Възрастен жител на Добрич стана жертва на нов вид измама. 86-годишният мъж е бил излъган, че е одобрен да получава европейска пенсия в размер на 1200 лв. на месец, но първо трябва да заплати еднократна сума за подготовка на документацията. 

 • Неделя, 22 Март 2020 17:40
  Иван Гешев иска отмяна на българско гражданство заради неверни документи

  Предложението на главния прокурор е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство

Оставете коментар