Четвъртък, 09 Април 2020

Вторник, 24 Март 2020 19:18

Село изпадна в паника заради съмнение за Covid-19, болният не спазвал карантина

Новозагорското село Кортен търси информация за човек, приет в болница със съмнение за коронавирус, върнал се от Испания и контактувал със сто души

На редакционната поща на BIG5 се получи писмо от жена от с. Кортен, Нова Загора, която търси съдействие за информация за техен съгражданин, който е със съмнение за коронавирус, приет в болницата в Сливен. Според жената, пожелала анонимност, човекът се е завърнал скоро от Испания и не е спазвал карантина, контактувал е с около 100 души от селото.

Ето цялото писмо, изпратено до редакцията ни:

„Аз съм от с. Кортен, община Нова Загора. Имаме човек от селото, който вчера взеха в болницата в Сливен със съмнение за коронавирус. Човекът е хвърлен в стаята, без никакво лечение, без да влиза доктор при него, а той е с изкаран инфаркт. Става въпрос, че нито на него, нито на хората от селото се дава информация за теста му дали е положителен или отрицателен. Дори и на децата му и на жена му не дават.

Ние от селото сме много притеснени, защото  той не е спазвал карантина от 14 дни, след като се е върнал от Испания. Имал е контакти почти с около 100 човека, а те с други и така паниката ни е голяма.

Молбата ми е, ако имате възможност или начини да разберете какви са му резултатите, ще Ви бъдем много благодарни. Моля ви помогнете ни. Приятна вечер.“

 

***

Интерактивна карта на заразените в България https://covid.tobel.bg/

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 24 Март 2020 19:18
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Вторник, 24 Март 2020 19:18
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Вторник, 24 Март 2020 19:18
  Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

  Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години

   

Оставете коментар