Вторник, 04 Август 2020

Вторник, 24 Март 2020 19:18

Село изпадна в паника заради съмнение за Covid-19, болният не спазвал карантина

Новозагорското село Кортен търси информация за човек, приет в болница със съмнение за коронавирус, върнал се от Испания и контактувал със сто души

На редакционната поща на BIG5 се получи писмо от жена от с. Кортен, Нова Загора, която търси съдействие за информация за техен съгражданин, който е със съмнение за коронавирус, приет в болницата в Сливен. Според жената, пожелала анонимност, човекът се е завърнал скоро от Испания и не е спазвал карантина, контактувал е с около 100 души от селото.

Ето цялото писмо, изпратено до редакцията ни:

„Аз съм от с. Кортен, община Нова Загора. Имаме човек от селото, който вчера взеха в болницата в Сливен със съмнение за коронавирус. Човекът е хвърлен в стаята, без никакво лечение, без да влиза доктор при него, а той е с изкаран инфаркт. Става въпрос, че нито на него, нито на хората от селото се дава информация за теста му дали е положителен или отрицателен. Дори и на децата му и на жена му не дават.

Ние от селото сме много притеснени, защото  той не е спазвал карантина от 14 дни, след като се е върнал от Испания. Имал е контакти почти с около 100 човека, а те с други и така паниката ни е голяма.

Молбата ми е, ако имате възможност или начини да разберете какви са му резултатите, ще Ви бъдем много благодарни. Моля ви помогнете ни. Приятна вечер.“

 

***

Интерактивна карта на заразените в България https://covid.tobel.bg/

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар