Вторник, 14 Юли 2020

Сряда, 22 Април 2020 14:24

Страшната молба на майка на дете с увреждания: Искам евтаназия за себе си и за сина си

Болезнено обръщение на една отчаяна майка

 

 

Публикуваме пълния текст на Рени Михайлова - майка на дете с увреждания:

Здравейте, казвам се Рени и искам евтаназия за себе си и за сина си.

Синът ми Стефан е диагностициран с множество заболявания: дълбоко забавяне в развитието, аутизъм, невропатия, захарен диабет, хипертония и дислексия. След като навърши 18 години разви и епилепсия. В момента е на 30 години, а умственото му състояние е като на 2-годишно дете – засегнат е центърът на говора, говори бебешки и трудно. Объркване в лекарство, предписано преди години при първия му тежък епилептичен припадък, причини рязко и необратимо покачване на телесното тегло – Стефан качи 100 кг само за 2 месеца.

Преди много години, когато Стефан все още излизаше, усетих болката от уединението. Всички, с много редки изключения, буквално се плашеха! Той, милият, не разбираше какво причинява с плашещата си наглед снага и бебешкия си двугодишен акъл. Просто се ориентираше към бебета на същите години и искаше да си играе и да се закача. Майките скачаха да приберат отрочетата си, макар да го държах далече от пясъчника, който беше негова несбъдната мечта. Постепенно се изолирахме, ходехме там, където никой не идваше. После той рязко престана да излиза след едно земетресение.

Социалната изолация, през която преминаваме в момента, е трудна за всички. Но това са едва два месеца. Със Стефан живеем в социална изолация от години. Хората, които идват вкъщи, са малцина. Тези, които идват по принуда заради работата си, се страхуват и не ги виня.

Искам евтаназия, защото всеки месец ни се налага да живеем с по-малко от 600 лв. за двамата. Искам евтаназия, защото всеки ден той трябва да взима около 30 различни вида лекарства, а аз също съм 100% инвалид с четири инсулта, единият от които с мозъчен оток. Искам евтаназия, защото не знам колко още ще съм на този свят, а детето ми няма да оцелее и ден без мен. Искам евтаназия, защото това е живот като чумав, прокажен, и аз не знам как да го нарека. Евтаназията се полага на животните, за да ги отърве от мъките, но кой ще отърве нас от нашите мъки?

източник: Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 22 Април 2020 14:24
  Валерия Велева: Ерaтa „Бoриcoв“ cвършвa

  „Oгрoмнaтa изнeнaдa бeшe зa мeн, чe в Coфия, къдeтo e нaй-гoлямaтa oргaнизaция нa ГEРБ, къдeтo e нaй-cилният кмeт нa ГEРБ, дa дoкaрaш c aвтoбуcи oт прoвинциятa държaвни cлужитeли, зa дa тe пoдкрeпят нa митинг… Прocтo нe мoжeх дa пoвярвaм, чe ГEРБ ca cтигнaли дoтaм“

 • Сряда, 22 Април 2020 14:24
  Държавата на "Големите птици"

  Бетонофренията няма да спре докато не бъде ликвидиран чадърът над "подпорните стени"

 • Сряда, 22 Април 2020 14:24
  БСП ще проведе митинг-събор „Бузлуджа” пред Министерски съвет на 25 юли

   

  Изпълнителното бюро на БСП взе решение за провеждане на традиционния митинг-събор „Бузлуджа“ на 25 юли 2020 г. в София пред Министерския съвет.

  Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

  Заедно социалисти и симпатизанти от цялата страна, ще протестират срещу мафията в управлението на страната и за справедливост.

Оставете коментар