Четвъртък, 02 Юли 2020

Понеделник, 01 Юни 2020 14:46

Корнелия Нинова: Семейното подоходно облагане е част от плана ни за грижа към младите и децата

Лидерът на БСП поздрави деца и родители за Деня на детето, предлагайки намаляване на данъците на работещите родители

 

„Честит празник, мили деца! Бъдете здрави и любознателни.

Честит да е и на вас, скъпи родители! Семейството е опора и сила за нашите малчугани. Пожелавам уют, топлина и щастлив детски смях във вашите домове.“

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод 1 юни – Ден на детето.

"Днес е празник на детето и чудесен повод да се усмихнем и да бъдем щастливи. Но днес имаме сериозен повод да се замислим над демографската катастрофа и как да помогнем на семействата с деца. Една от трайните мерки е семейното подоходно облагане“, изтъква председателят на БСП.

Корнелия Нинова се обръща за мнение относно намаляване данъка на работещите с деца: „Дайте вашето мнение за следното предложение: на работещи и осигуряващи се родители да се намалява дължимият данък върху доходите с 50 лв. за всяко дете. Ето как: родител получава 1000 лв. заплата и дължи 100 лв. данък върху доходите си като физическо лице. Ако има едно дете, му се приспадат 50 лв. и плаща 50. Ако има две деца не дължи данък. Така в активните и работещи хора остава по-голям разполагаем доход в помощ на семейството“, предлага Нинова.

„Демографската криза не се бори с приказки, а с конкретни действия“, категорична е тя.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 01 Юни 2020 14:46
  Министри анблок за дубайските фурми: Нищо не знаем!

  Цена, реализация и други подробности по сделката остават табу, дори за парламента

 • Понеделник, 01 Юни 2020 14:46
  Д-р Петрана Стойкова: Нинова няма алтернатива

  Социологът д-р Петрана Стойкова, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в интервю за „Благоевградска ВЕСТ“ за социологията днес и за прекия избор на председател в БСП и европейските практики в тази насока.

 • Понеделник, 01 Юни 2020 14:46
  Нинова: Водата е ключов проблем за малките населени места

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с кметове на общини и населени места, общински съветници, общински партийни председатели и председатели на младежките структури в общините Павликени, Сухиндол и Полски Тръмбеш. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Оставете коментар