Четвъртък, 16 Юли 2020

Понеделник, 01 Юни 2020 15:29

САЩ и в собствените си размирици привиждат „руски учебник“

Дмитрий Песков нарече „инсинуации“ твърденията на бившата съветничка на Барак Обама, че бунтовете, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис, са организирани отвън, в съответствие с „руски учебник“

 

 

Безредиците в САЩ са изключително вътрешна работа на тази страна, Русия не се намесва в тези събития и не възнамерява да го прави, заявява пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

Изявлението на Песков е по повод изказване на бившия съветник на Обама по национална сигурност Сюзън Райс(2009-2017 г.)  пред CNN, че има мирни протестиращи, които се фокусират върху неравенството, върху което трябва да се работи, и има екстремисти, които идват и принизяват протестите и се опитват да ги превърнат в нещо различно. Позовавайки се на своя опит, тя заяви, че „това е взето директно от руски учебник“. Според нея целта на Русия е не просто да опозори САЩ, а да настрои американците един срещу друг.

"Разбира се, ние внимателно наблюдаваме какво се случва в САЩ. Но всичко, което се случва, е вътрешна работа на тази страна", подчерта той. "Никога не сме се намесвали в американските дела и няма да се намесваме сега", добави говорителят на Кремъл.

Песков също така нарече неверни и неотразяващи официалната позиция на настоящата американска администрация твърденията на бивш съветник по националната сигурност Сюзън Райс, че бунтовете в Минесота са организирани отвън в съответствие с „руски учебник“.

"Всякакви инсинуации като тази, която споменахте, разбира се, са напълно погрешни и неправилни. И, доколкото разбираме, подобни инсинуации по никакъв начин не могат да отразят официалната гледна точка на Вашингтон", подчерта говорителят на Кремъл.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар