Сряда, 08 Юли 2020

Петък, 05 Юни 2020 09:43

Бунтовниците от ГЕРБ – Плевен са изхвърлени от партията

Ден след като се жалваха на Борисов, вече са освободени от постовете им

 

 

Бунтът на общинското партийно ръководство в Плевен бе спрян от Изпълнителната комисия на ГЕРБ ден след старта му.  В сряда шефовете на партията в Плевен изпратиха отворено писмо до Бойко Борисов, а в четвъртък всички бунтовници бяха освободени от постовете си и изхвърлени от ГЕРБ, съобщава „Сега“.

Депутатът Пламен Нунев представил на плевенската организация решението на Изпълнителната комисия на партията - освобождава досегашният областен организационен секретар Ралица Добрева и на нейно място утвърждава Цветомир Генчев.

Комисията прекратява членството в партията на Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов с мотива "неспазване на партийната дисциплина". Временен председател на общинското ръководство става Генади Динков, секретар - Валентина Вълчанова и членове - Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева, д-р Йордан Георгиев и Христо Кочев. Причината за освобождаване на предишното общинско ръководство е доста странна - "загубата на партията на местните избори миналата есен".

На заседанието присъстваха областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, срещу когото се бунтуваше градското ръководство, общински съветници и кметове на населени места от партията. Петров беше кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ и той загуби изборите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Пламен Нунев съобщи, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни. „Централното ръководство на ГЕРБ и Изпълнителната комисия имат пълно доверие на Областният координатор в Плевен Мирослав Петров, разчитат на неговата комуникативност и са убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в Плевен“, категоричен бе Пламен Нунев.

Припомняме, че в писмото си (вж -тук-) до Борисов вече изгонените активисти на ГЕРБ в Плевен споделят тежки проблеми, породени от Мирослав Петров. „Всички решения на Областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града“, написаха изгонените.

На снимката: областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров с Бойко Борисов

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар