Четвъртък, 16 Юли 2020

Петък, 05 Юни 2020 13:17

Цветанов благодари на бившия кмет на Видин за сутрешния си крос

Признанието към управлението на Огнян Ценков идва след като бившият кмет обяви, че напуска ГЕРБ

 

„Тази сутрин направих своя сутрешен крос в дунавската градина на гр. Видин. Удоволствие е човек да тича покрай реката в красивия парк, минавайки покрай средновековната крепост Баба Вида, гребната база, която е откупена от общината и е стартирала реконструкция през предходния кметски мандат, Телеграф капия, възобновената сграда на театъра. Всичко това показва колко потенциал за развитие има градът. Благодаря на Огнян Ценков за усилията му и за успешния му мандат като кмет в периода 2015-2019 г.“

Това написа бившият втори във ГЕРБ във фейсбук страницата си, придружено със снимки от кроса.

Снимка на Tsvetan Tsvetanov.

Какво реално демонстрира Цветанов? Едва ли само добрата си спортна форма.

Видин е първото място, където се получи разцепление в структурата на ГЕРБ и 50 души начело с бившия кмет Огнян Ценков напуснаха партията (виж -тук-). Тогава бившият градоначалник заяви пред медии, че заявлението за напускане на ГЕРБ е подал още преди два месеца. Като причини Ценков посочва несъгласие с политиките на областното ръководство както в партиен аспект, така и във връзка с развитието на община Видин. И още - че ще отиде в политическия проект на Цветанов.

Тази седмица и в Плевен имаше подобен опит с почти същите мотиви (виж -тук-), но Борисов бързо реагира като нареди бунтовниците да бъдат изхвърлени от партията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар