Неделя, 09 Август 2020

Петък, 03 Юли 2020 19:10

Любо Кольовски: Дописката на Соня Колтуклиева срещу президента издава зле прикрити провинциални комплекси

Бих препоръчал на авторката да преговори материала за скандалите, предизвикани от премиера и обективния тон в коментарите на президента

 

"Президентът Радев увисна като “прани гащи на селски простор”.Когато през март споделих във Фейсбук огромното си разочарование от Румен Радев, за когото гласувах, и му препоръчах да се върне в кварталната кръчма на ЖК “Дружба”, откъдето го извади Корнелия Нинова като щастлив пенсионер и влюбен в красивата си любовница, някои от моите последователи бяха възмутени и огорчени.

Сега виждате ли?! С какво президентът Радев е по-различен от тези, които бичува; с какво неговото обкръжение се отличава от приближените на правителството, което той “удостои” с отнемане на политическото доверие?!“, чета на страницата на моята някогашна колежка и позната Соня Колтуклиева (Sonia Koltuklieva).

Спирам с цитата до тук, защото нататък текстът става още по-несъстоятелен, заядлив, неаргументиран и е в услуга на Бойко и ордата му. Вероятно авторката е заимствала метафората с праните гащи от атрактивното си участие в авторитетния формат Vip Brother.

Но аз не виждам връзката между метафората и поведението и говоренето на президента.

А добавката "селски простор" издава зле прикрити провинциални комплекси.

Бих препоръчал на авторката да преговори материала за скандалите, предизвикани от премиера и обективния тон в коментарите на президента. Ако не го направи, дописката ѝ ще се превърне в обикновена плюнка, част от помията на политическото ни всекидневие.

Любо Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 03 Юли 2020 19:10
  Румен Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

  „Нaй-вaжнoтo e дa нямa пoлицeйcкo нacилиe“. Тoвa кaзa прeд БНР прeзидeнтът Румeн Рaдeв, кoйтo рaзгoвaря c грaждaни прeд cгрaдaтa нa "Дoндукoв" 2.

 • Петък, 03 Юли 2020 19:10
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

 • Петък, 03 Юли 2020 19:10
  Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

  В Бояна представиха първата част на своеобразна програма на президента за излизане от всеобщата криза.

  "Българите все повече си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа, да гарантираме демократичното развитие на обществото и излизане от демографската криза. Пред нас е примерът на авторитарното управление от последното десетилетие. На резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността от вожда и партията държава, на законността от задкулусните договорки". Това обяви президентът Румен Радев в началото на представянето на Националния стратегически документ в Историческия музей в София.

Оставете коментар