Неделя, 09 Август 2020

Неделя, 05 Юли 2020 17:59

Българите под карантина в Гърция?

Гърция затваря границите си за граждани на Сърбия, считано от утре, 6 юли 2020 г. 

 

След като българското Министерство на външните работи съобщи, че от 15 юни пада карантината за българите, желаещи да почиват в Гърция, в редакцията на BIG5 получихме няколко сигнала от наши читатели, че са информирани от гръцките власти за поставяне под карантина.

Според получените sms-и туристите трябва да бъдат под карантина 7 дни след влизането си в Гърция. В съобщението не се уточнява дали това се отнася само за българските туристи или за всички, влизащи в Южната ни съседка.

 

Новината идва ден, след като българското Външно министерство отправи питане към гръцките си колеги относно пропускането на българи само през един граничен пункт – ГКПП „Кулата”.

В част от сигналите до редакцията ни българи, получили съобщението за 7-дневна карантина, се чудят какво да правят, при положение, че на повечето от тях целият планиран престой възлиза на седмица.

„Това означава, че целият ни престой трябва да е в хотела и никакво мърдане“, пише наш читател.

Към момента няма информация от българското Външно министерство.

Същевременно Бойка Атанасова – кореспондентът на „Труд“ в Атина, съобщи във фейсбук профила си, че Гърция затваря границите си за граждани на Сърбия, считано от утре, 6 юли 2020 г. в 06.00 ч. сутринта. Тоест напрежението на Промахон ще намалее драстично, уточнява тях.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 05 Юли 2020 17:59
  134 положителни проби за коронавирус при 3612 PCR теста, починали са трима

  Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България отново намаля като абсолютно число, но като процент леко се увеличи.

 • Неделя, 05 Юли 2020 17:59
  Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет

  Доц. Снежина Михайлова посъветва хората да се ваксинират за грип и да пият витамини

  Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет. Не е ясно обаче за колко време. Това заяви в ефира на Нова телевизия имунологът в УМБАЛ „Александровска“ доц. Снежина Михайлова. По думите й стресът влияе на имунната система.

  „Последният месец действително има увеличение на броя на тестваните. Прави впечатление, че се обхващат все по-големи групи от населението. Разболяват се повече млади хора, защото те повече пътуват, срещат се с много хора, откакто част от забраните паднаха”, каза още специалистът. Тя посъветва хората да се ваксинират за грип и да пият витамини.

  „Не мога да кажа какво би се случило, ако човек се зарази едновременно с коронавирус и обикновен грип. Тепърва ще проучваме”, категорична е Михайлова.

 • Неделя, 05 Юли 2020 17:59
  195 са новите случаи на коронавирус, което е 3,3 на сто от изследваните

  По данни за последното денонощие новозаразените с коронавирус у нас са 195, при направени 5837 PCR теста. Това е малко над 3,3 на сто от всички изследвани. Седем души са починали, 55-ма пациенти са в интензивни отделения в болници. От днес Германия обявява три региона в България за рискови заради коронвируса - Варна, Благоевград и Добрич, съобщиха от външното ни министерство. Всички пристигащи в Германия оттам ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста, за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Обявената глоба за отказ е 25 000 евро.

Оставете коментар