Вторник, 04 Август 2020

Неделя, 12 Юли 2020 13:47

Крум Зарков: Мястото на БСП е на площада

Да предизвикаш вътрешнопартийна интрига точно сега, когато хора от всякаква възраст и от всички политически цветове се борят за правова и свободна от корупция държава, е неразбираемо, неприемливо и вредно

 

 

„Винаги съм се отнасял уважително към различните мнения в БСП. Често съм се вслушвал в тях. Но да предизвикаш вътрешнопартийна интрига точно сега, когато хора от всякаква възраст и от всички политически цветове се борят за правова и свободна от корупция държава, е неразбираемо, неприемливо и вредно за социалистите. Мястото на БСП е на площада пред президентството в подкрепа на искането за оставка на правителството и на главния прокурор, а не в кулоарите на „Позитано“. Аз ще съм там, а не на “пленум”.“

Това написа в профила си във фейсбук зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ по повод свикания днес пленум на БСП от Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов,  Красимир Янков, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов.

По-рано днес в предаването "Неделя 150" по БНР Зарков заяви, че лицето на протеста е нетърпимостта към корупцията. Той беше категоричен, че е време да преборим мафията, но затова трябват действащи институции, свободни медии и активно гражданско общество. Според него партия ГЕРБ не е способна да направи това.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Моментът е преломен. Трябва да започнем да спорим за политики, но първо трябва да вплетем смисъл в думите закон и законност - в нормалното функциониране на институциите. Продължаваме да живеем в една фасадна демокрация, където няма значение какво пише в закона, защото има хора, които стоят над закона", заяви депутатът от левицата.

Той посочи като основна необходимост да бъде решен категорично въпросът с използването на институциите за целите на управляващите в страната.

"Нямаме амбиция за лидерското място в протестите", заяви Крум Зарков. По думите му важно е на площада да се заяви, че повече не може така да се управлява държавата. "Ще работим БСП да бъде част от тази промяна за добро", заяви още депутатът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар