Вторник, 07 Юли 2020

Понеделник, 17 Октомври 2016 16:25

За най-добър млад готвач в света е признат американец

В Милано приключи международният кулинарен конкурс S.Pellegrino Young Chef 2016г. По правилата на конкурса е избран най-добър млад готвач в света. Това се днес се съобщава в прессъобщение на организаторите на събитието.

Победител в S.Pellegrino Young Chef е американецът Мич Линхард. Той представи на журито фирменото си блюдо - печена патица с портокал и сладък картоф.

"Разбирам, че психически бях готов да спечеля, но сега чувствам невероятни емоции. Просто съм във възторг! "- казва Линхард. За създаването на ястието си той бил вдъхновен от спомените си за родния щат Мичиган.

Победителят е определен от жури от седем известни кулинари от различни страни. Най-добрият млад готвач е избран на базата на пет основни критерия: съставки, професионални умения, талант, поднасяне на ястията, лична идея. Общо за участие в конкурса са били подадени повече от три хиляди заявления от 20 различни региона на света.

В рамките на S.Pellegrino Young Chef в течение на цялата година кулинари от различни региони на света се съревновават помежду си, след което победителите в конкурса попадат на финала.

Lenta.ru

Оставете коментар