Неделя, 05 Юли 2020

Сряда, 19 Октомври 2016 13:55

Клинтън обясни защо Русия и Китай не могат да се сравняват със САЩ

Според кандидатът за президент смята, че много хора по целия свят искат да получат американско гражданство

В рамките на предизборната кампания кандидатът за президент на Демократическата партия Хилъри Клинтън публикува в Times статия, в която се опита да обясни защо САЩ е "изключителна" и "незаменима" страна.

Бившият държавен секретар признава, че идеята за американската "изключителност" я ръководи през цялата й политическа кариера. Клинтън е убедена, че Съединените щати са "незаменима страната, в която всички виждат лидер", съобщава РИА "Новости".

Според нея тайната на "незаменимостта" на Вашингтон е в американските алианси, излизането от които сега би било огромна грешка.

"Русия и Китай не могат да се сравняват с нас" – е убедена Клинтън. Според нея американците "могат да надминат всички в този свят". Освен това, кандидатът за президент смята, че много хора по целия свят искат да станат граждани на САЩ.

Клинтън пише, че ключовият елемент на американската изключителност са нейните ценности. Тя посочва защитата на правата на човека, правата на ЛГБТ обществата, религиозните и етническите малцинства, жените, хората с увреждания и въобще всички, които се стремят да живеят в мир. Според нея, в тези области целият свят взема пример от Вашингтон.

"Ние заставяме себе си и другите нации да се самоусъвършенстват" – твърди Клинтън. Поради това, казва тя, САЩ носят голяма отговорност, тъй като е необходимо Америка да продължи да бъде лидер в света, в противен случай ще настъпи вакуум, който ще даде смелост на враговете и ще лиши от мъжество приятелите на Съединените щати.

В същото време Клинтън отбеляза, че другите страни също имат отговорност, която ги мотивира да помагат на САЩ в решаването на световните проблеми. "Но Америка притежава ненадмината способност да бъде сила за мира, прогреса и просперитета на цялата планета" - обобщава кандидатът за президент на САЩ.

vz.ru

Оставете коментар