Събота, 24 Март 2018
Петък, 09 Март 2018 11:15

Христо Стоянов: За Валери Симеонов и неговата излишност

"Това е фалшивото "гражданско поведение", което имитират. Като гражданин можеш да говориш всичко - и истини, и неистини. Да защитаваш своите позиции и убеждения. Но когато си в политиката, ти вече отстояваш интересите на държавата. Дали ти харесва или не - е без значение. В случая нещата не опират до русофилия или русофобия, а до държавническо мислене. Пардон, на отсъствие на държавническо мислене...", коментира във Фейсбук писателят Христо Стоянов по повод последните скандали, които сътвори вицепремиерът Валери Симеонов. 

"Това е дискридитиране на държавата и трябва да се провери дали го има в Наказателния кодекс... Защото в училище за подобно поведение - излагане името и авторитета на училището - се намаляваше поведение, стояхме (по наше време) с вдигнати ръце зад вратата, бяхме изправяни пред строя... И, ако Валери Симеонов не е бил наказван като ученик представете си какъв натегач е бил и плазмодий... И сега си показва липсата на възпитание в ученическите години. Пък и домашно възпитание, разбира се", се казва още в коментара на Стоянов.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Март 2018 11:15
  Борисов вади тайното си оръжие Лукарски, внедрява Валери Симеонов в нова коалиция между СДС и НФСБ

  Седесарите са в паника, искат оставката на лидера си, който възражда синята идея с помощта на бургаския патриот. Премиерът изчаква края на председателството ни в ЕС, за да бие шута на патриотите, които се държат като детската градина на Реформаторския блок във втория му кабинет.

 • Петък, 09 Март 2018 11:15
  Симеонов към репортер в парламента: Бягай от тука! Няма да се срещам с Ердоган, мога да се изтърва!

  Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов се изнерви от репортерски въпрос. В кулоарите на парламента лидерът на НФСБ беше попитан, дали ще присъства на срещата между Турция и ЕС във Варна. Симеонов отговори, че не е поканен: "И да бях, нямаше да присъствам, защото ще взема да се изтърва. Айде, бягай от тука!". 

  По-рано стана ясно, че вицепремиерът планира да предложи промени в законите, свързани с рекламите на хазартни игри. В рамките на парламентарния контрол днес той допълни, че ще събере информация и ще проучи въпроса, преди да обяви в кои закони какви промени да се направят. Изявлението на вицепремиера беше по повод използването на деца в реклами на хазартни игри.

  Валери Симеонов каза, че сегашните клипове са безобразни и могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление, че човек може да забогатее без труд. Конкретното питане днес от народния представител Теодора Халачева беше за рекламата на "Национална лотария", за която има съмнения, че участват гимнастички в детска възраст.

  Той допълни, че Държавната агенция за закрила на детето е изискала информация от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика и от организатора на лотарийната игра. Изпълнителния директор на фирмата бил предоставил информация, че в заснемането на клипа не са участвали деца.

 • Петък, 09 Март 2018 11:15
  Сбогом, Калин Терзийски...

  Спомняте ли си преди година, как същото това нещо Калин Терзийски ревеше от Банкя, че си отива. Той като лекар знаел и виждал до седмици края си - ох, добре, че не продължи с лекарската си практика, защото такива диагностици отдавна трябваше да уморят нацията. Та, преди година, момчето ни заплаши, че си отива от този свят - да му даде Бог живот и здраве. Не искам смъртта никому, пацифист съм. Но онзи хленч ми напомни на някого тогава. И не го написах. А не го написах, защото е унизително за българския писател въобще да бъде сравняван с нещо, което и за литературен герой не става. (Никога не съм смятал това момче за писател - какъвто лекар, такъв и писател) Не понасям хленчовците, особено хленчовците с медийно присъствие. Но онзи предсмъртен стон на САМОобявеният за гений младеж ми напомни за един друг медиен герой. Митьо Пищова. Та Митьо Пищова също така ореваваше орталъка, че си отива, и, ако не си го прибере дядо Боже сам щял да си ритне столчето и да увисне на въжето. Ако, разбира се, има кой да го качи на столчето. Двамата психоблизнаци - Пищова и Терзийски - занимават със своята евентуална смърт цял един умиращ народ. Ами, ако народът тръгне да мре, тези двамата ли ще го чуят... Разбира се, че всичко това ставаше с мощната подкрепа на медиите. Тогава избиваха - и сега продължават - да избиват руснаци в Донецк, в Сирия избиваха не хора - избиваха нация... Светът се задъхва от новини, които няма кой да отрази, защото двама с тежко психическо заболяване, наречено НАРЦИСИЗЪМ занимават със своята агония медиите, а те занимаваха цялото, говорещо на български човечество. Има нещо много гнусно в това. Създава се усещането, че живеем в кочина и ни правят свидетели на това, как две прасета квичат над медийните си копанки...А никой още не им е показал чикийка дори...
  Съжалявам, че трябваше да напиша това. Ама толкова гнус събрах, че трябваше да го направя... Но се чудя на медийния рупор пред устата на тези двамата - с едно и също интелектуално ниво...
  Всъщност, Вие толкова плашихте хората със собствената си смърт, че накрая успяхте да умрете. За мен.
  Толкоз...

  Христо Стоянов, Фейсбук

Оставете коментар