Неделя, 20 Януари 2019
Вторник, 12 Юни 2018 17:33

Радев щял да иска оставки заради Пелов, но своята не си я дава. Не казва дали убиецът Марио е бил агент на МВР

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че нямало да си подава оставката заради огромния гаф, който МВР направи с избягалия и убит затворник Владимир Пелов в центъра на Ботевград. Той щял да уволнява полицаи от областното управление. Той коментира вота на недоверие към правителството, който поискаха от БСП. 

 

Това заяви пред БТВ вътрешният министър. По думите му, грешките, които са допуснати не били негови, а на служителите му. Затова нямало причина да се оттегля от поста си. Радев не пожела да отговори на въпроса, дали Марио, който по-късно почина след престрелката с Пелов, е бил агент на МВР. 

Радев отговори на БСП за вота на недоверие, който ще внесе парламентарната им група. "Работя с опозицията. Поправям грешките, които ми посочват. Не мисля, че един случай е показателен, за да се стига до оставка на кабинета", коментира вътрешният министър. Той отново повтори версията си, че направил всичко по силите си и почти били хванали Пелов, но не му достигнал късметът. От думите му стана ясно, че още нищо не е ясно и чакал още разследването да му докладва, за да се отчете пред Бойко Борисов. Радев се опита да се измъкне от неловката ситуация, като припомни, че навремето имало редица отвличания, а сега, в неговия мандат няма. Работело се по много случаи като убийството на шефа на модна къща "Агресия". Полицаите дори били близо до разкриването на престъпления, но след последния случай с Пелов, надали някой е повярвал на думите му. 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 12 Юни 2018 17:33
  Решение ли е да събаряш къщи с наказателна цел?

  Впечатлена съм от интелигентното управленско решение да събориш къщите на хората на - 10 градуса, да обвържеш това събаряне с престъплението на други хора, които трябва да бъдат съдени от СЪД.

  Предлагам на всеки престъпник да се издирват роднините и да им се събарят незаконни гаражи, остъклени тераси, пристройки, тоалетни, зимници!

  За пореден път не може да не въздъхнем, възхитени от далновидността на кметове и политици, които спят цяла година и когато трябва да се реагира управленски, да се въдвори правосъдие, они отиват да събарят къщи...

  Татяна Кючукова, фейсбук

 • Вторник, 12 Юни 2018 17:33
  Намериха част от откраднатите картини на Майстора

  Лицата, които са съпричастни към това престъпление, да бъдат задържани и предадени на Прокуратурата и на съда“, заяви вътрешният министър.

 • Вторник, 12 Юни 2018 17:33

Оставете коментар