Четвъртък, 21 Февруари 2019
Сряда, 10 Октомври 2018 13:29

Тъпотата на тълпата е СПИН-ът на 21 век и винаги ще е с едни гърди напред

Един текст, който поне може да ни накара да помислим. Ако не друго...

Тая извратена потребност да пишете за нечия смърт. Атентат. Трагедия. Да сте последна инстанция. Да сте криминалисти. Министри. Инженери. Моралисти. Да сте сутеньори. Проституки на властта. И съдии. Адвокати. Еколози. Монолози. Да сте палачи на човещината. Да сте лешояди на мъката. Да сте трупни червеи на трагедиите. Да сте толкова смешни. И повече жалки. Да сте фотографи на ужаса. И неми свидетели на насилието. Да сте носител на мизерия. Да сте влечуги. Да се къпете в своята зловонност. Да сте живи-мъртви.

Не системата убива – убиваме се ние. Първо ние. И после пак ние.

Убийци на уважението, състраданието и мълчанието. Къде отиде правото на хората да страдат мълчаливо? Къде отиде правото на жертвите да бъдат оставени намира?

Нека умрелият остане мъртъв. А вашата душевна смърт да не е трибуна с високоговорител.

Щото не ме интересува колко мъртви сте, докато симулирате живот и оргазми.

Къде отиде човешкото ми право да сера самостоятелно и без публика?

Тъпотата на тълпата е СПИН-ът на 21 век. Няма по-лош съдия от тълпата. По-глупав, по-нахален и по-вярващ в своята правота. Тъпотата винаги ще е с едни гърди напред, гърдите на самоувереността. 

Аре!

Дебелата Берта, facebook

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Октомври 2018 13:29
  Управляващото мнозинство отхвърли президентското вето върху Закона за личните данни

  Срещу Закона се обявиха Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ) и Съюзът на българските журналисти (СБЖ).

  Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за личните данни. "За“ повторното приемане на промените в закона гласуваха 127 депутати, 1 беше "против“, а четирима се въздържаха. Народните представители от „БСП за България“ не участваха в дебата и не присъстваха в пленарна зала.

  Припомняме, че президентът Румен Радев атакува разпоредбите, които предизвикаха опасения, че журналисти могат да бъдат подлагани на натиск, ако не докажат, че са използвали неправомерно личните данни в свои разследвания. С ветото си държавният глава възрази срещу установените 26 критерии при обработването на лични данни за журналистически цели и за целите на академичното, художественото или литературното изразяване. Формулираните 10 критерии, по които журналист, научен работник и писател следва да преценява и да доказва, че е използвал правомерно лични данни, се създава ненужна свръхрегулация, счита президентът.

 • Сряда, 10 Октомври 2018 13:29
  Съдът нареди проверка на болничния на шефа на БНТ

  Каменаров обсъжда аудиовизуалните медии на конференция в Брюксел, докато в същото време представи болничен, за да не се яви на делото в СГС

 • Сряда, 10 Октомври 2018 13:29
  Четворно убийство в Нови Искър

  Задържан е 25-годишен мъж, убил родителите си, брат си и баба си

Оставете коментар