Четвъртък, 27 Юни 2019
Сряда, 10 Октомври 2018 16:01

JE SUIS UN POLICIER!

Старши разследващ полицай от ОД МВР – Русе Невена Русева с послание за хулителите по повод убийството на Виктория Маринова: Просто замълчете!

"Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления,

Това стига ли ви?

Като лешояди разнесохте костите на починалото момиче; Заровихте се в личния живот на едни страдащи хора; Разнищихте конспиративни теории, надхвърлящи границите на нормалността; Намесихте политиката, еврофондовете и мафията; Поискахте оставки, смъртни присъди и рязане на глави; Изляхте помията си върху облеклото и визията на полицейските служители; Виновни бяха и кмета, и депутатите, и правителството.

Поискахте и техните глави. Хулихте, плюхте, ослушвахте се за нещо пикантно и ако не чуехте такова, си го измисляхте и отново изсипвахте бълвоч.

Театърът свърши, уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления! Завесата падна.

И сега ли не сте доволни?!? Не ви ли стига?!?

Очаквахте тежко въоръжен професионален наемен убиец?!?

Вие разбирате повече, а никой не ви е чул и не е поискал мнението ви? Вие знаете как се прави, но не ви питат?

А колко пъти влязохте в операционна зала и поискахте скалпела от хирурга, за да извършите операция по-добре от него? Колко пъти отидохте при пожарникарите, за да се намесите в работата им и да им кажете: „Хей, вие, я си стегнете униформите и слезте от стълбата. Аз ще изгася пожара, защото съм по-добър от вас и знам как се прави!“

Не сте, защото не ви стиска, нали! Защото срещу полицията е най-лесно! Защото полицията ще ви търпи; Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления, Колко и да не ви се иска, такива престъпления се случват.

Било е и за съжаление ще бъде. Тежки, гнусни, нагонни, първосигнални и ужасяващи посегателства срещу личността е имало и ще има.

Купете цвете, поднесете го в памет на майката, която повече няма да прегърне детето си и се замислете следващият път.

И просто замълчете.

А ако не ви стиска да кажете на глас едно „браво“, защото смелостта ви се е изчерпала, то поне наум благодарете на тези, които не спаха, не се храниха и не се къпаха, а търсиха, намираха, събираха, изследваха и т.н.

Тези, които също не прегръщаха децата си – заради мен и вас.

JE SUIS UN POLICIER!"


Д-р Невена Русева е завършила право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. От 2005 г. е разследващ полицай в ОД МВР – Русе. Асистент е по дисциплините „Криминалистика“ и „Съдебни експертизи“ в Юридическия факултет на Русенския университет и хоноруван преподавател в Академията на МВР. Автор е на множество статии и доклади, свързани с наказателноправни и криминалистични проблеми, публикувани в български и международни специализирани издания.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар