Сряда, 23 Септември 2020

Четвъртък, 14 Март 2019 11:14

Скандалното НПО „Спаси София“ – #smu4isofiа не спира с опитите да „вербува“ медии за подмолните си цели!

За пореден път за последния месец фейсбук бе залян от цялата серия подигравателни снимки и инициализиране на организацията на неправителствената организация „Спаси София“. На тях няма оригинално име, НПО-то то е наричано # smu4isofiа

Андрей Зографски, Борис Бонев, Виктор Чаушев, Гергин Борисов, Христос Илиев са петте лица на добилата скандална слава през последната година неправителствена организация „Спаси София“.

Нека припомним, преди 6 месеца Андрей Зографски от „Спаси София“ се опита да „вербува“ сайта за разследваща журналистика „Биволъ“. Случката не е широко отразена, но едва ли ще бъде прекалено благоприятно за журналистите от „Биволъ“, които съобщават на страницата на сайта за опита да се приберат в неясната игра от 5-годишна възраст.

Вижте какво написаха по този повод преди времето от “Биволъ“:

 „Днес ви споделихме една публикация на някаква инициатива от името„ Спаси София “, която е разследвала, разследвала и намерила, че„ Джи Пи Груп “спестила от едни подложки за релси 200 000 лв.

Дали ги на ОЛАФ. bTV прави мощно разследване. Всички умни и красиви пишат дебели статии и ги слагат в чело.

200 000 лв., храна, това е по-малко от една комисионна за истински # ДжиПиГейт.

Разбирате ли как работи подмяната и манипулацията? Народът пред зомбокутия сега трябва да се асоциира Джи Пи Груп с малки суми, а не със стотици милиони, за които се настъпи мълчание.

И внимавайте със спасителите. Има и фалшиви.“

В същото време само преди ден медията ни научи, че от #smu4isofiа – Спаси София са направили нов опит да вербуват за подмолните си цели друга независима родна онлайн медия, като обаче и този път са ударили на камък. От интернет изданието директно са им заявили, че са наясно с факта, че информацията подавана от „Спаси София“ към медиите е манипулирана и че не искат да участват в подобни дела по разпространение на фалшиви новини.

От цял куп медийни публикации от последните 12 месеци пък става ясно, че зад ухилените лица на 5-мата активисти от НПО-то, всъщност ясно прозират съвсем конкретни политически амбиции и зависимости.

На последните местни избори например Виктор Чаушев бе кандидат за общински съветник в София от „Реформаторския блок“. Сред близките му авери са лично лидерът на РБ Трайчо Трайков, както и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.

Наша проверка показа, че именно те двамата са хората, които бутат амбициозния Чаушев напред.

Идеята е на следващите избори през октомври месец тази година да бъде направен опит Чаушев и авери да бъдат вкарани в Столичния общински съвет.

Чрез неправителствената организация „Спаси София“ Зографски, Бонев, Чаушев, Борисов и Илиев реално само изчакват на standby момента, в който ще бъдат политически активирани от шефовете си в сянка. Дотогава пък 5-мата „активисти – ентусиасти“, както самите те обичат да наричат себе си, ще продължат да си играят пред очите на наивната публика на „инициативи“, „каузи“ и „ивенти“ под предлог, че се грижат за нас, като всъщност прибират значими суми пари от различни програми от няколко неправителствени организации.

Очаквайте пълно разследване на 5-мата от #SMU4ISOFIA!

Източник:  bgregioni.com

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:14
  Новите команди към „Аптекаря“: Марешки, скачай! Марешки, дай глас!

  Борисов вече може да разхожда аптекаря дори на каишка по „Витошка“!

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:14
  Осъдиха Веселин Марешки на 4 г. затвор

  Пореден грандиозен скандал при управляващите – лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на 44-ото Народно събрание – Веселин Марешки, е осъден на 4 г. затвор при общ режим на изтърпяване. Присъдата е за рекет и изнудване.

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:14
  Сотир Цацаров по повод публикацията на “Шпигел”: Защитавал съм българските национални интереси и съм спазвал единствено закона!

  По повод статия в списание „Шпигел“ със заглавие „Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган“, както и повод публикации в български медии от днес, 14.09.2020 г.  /Дневник: „Шпигел: Цацаров и Борисов са нарушили закона, за да угодят на Ердоган, Медиапул: „Цацаров и Борисов са нарушили закони, за да угодят на Ердоган„, Сега: „За да угодят на Ердоган, Цацаров и Борисов нарушиха закона“, Клуб Z: „Шпигел: Борисов и Цацаров са помогнали на Ердоган срещу опозицията“ и др./, Пресцентърът на КПКОНПИ публикува позицията на председателя на Комисията Сотир Цацаров, бивш главен прокурор:

Оставете коментар