Събота, 21 Септември 2019
Четвъртък, 23 Май 2019 09:15

Общинският съветник Андон Тодоров: Кръг от свързани лица и фирми прикриват луксозен имот в Бояна на кмета Камбитов

Снимки с дрон показаха последното „гнездо“ на градоначалника, в което крие новия си джип

102

 

В луксозна къща в баровския софийски квартал Бояна живее ГЕРБ кметът на Благоевград Атанас Камбитов. По документи тя е собственост на фирма, която преди няколко месеца купил само за 5 000 лв. разложки автобояджия. Снимки с дрон разкриха, че управникът на Благоевград  се шири в дизайнерски имот с 5 спални, камини, климатици и парно, с джакузи и сауна, с покрито барбекю и винарна, с поддържана градина и два гаража , в единия от  който крие  чисто нов джип. Интересно е, че той няма регистрация, че живее в София, въпреки че този факт е известен на всички.

Кръг от свързани лица и фирми прикриват истинския собственик на лукозния имот в  Бояна, на който Камбитов се наслаждава от известно време. Къщата е на три нива и е с площ от 309 кв.м. , като  има и 845 кв.м. двор.  В края на 2015 г. била обявена от кредитор за продажба за 470 000 евро.

През юли 2016 г. имотът е купен от софийската фирма „Флора креатив“ ЕООД , чийто собственик по това време е Величка Магурева, съпруга на близкия приятел на кмета Камбитов Велимир Магурев. Получих изключително любопитна информация, че  благоевградската фирма „Метал инвест 2016“, собственост на  „дясна ръка“ на кмета Камбитов Ивайло Благов има договор от същия период с „Флора креатив“, по който   всеки месец превеждал на Магурева по 1000 лв без ДДС.

На 22 октомври миналата година съпругата на В. Магурев изненадващо продава фирмата си „Флора креатив“ на разложкия автобояджия Петър Кузманов. Човекът явно удря джакпота в живота си, защото за смешната сума от 5 000 лв се сдобива не само с фирма, но и с луксозния имот в Бояна, който се оценява на близо 1 милион лв.

Журналистическо разследване установи, че 51-годишният мъж  живее повече от скромно. Пред медии вчера Петър Кузманов сам признава, че живее със семейството си в къщата на родителите си и трудно свързват  двата края . Дъщеря му е женена, а синът му е студент в Благоевград. Човекът не крие, че животът му не е станал по- охолен от миналата година, но въпросите  как и защо е купил  фирмата „Флора креатив“ видимо го притесниха. Явно знаеше, че фирмата притежава луксозен имот в Бояна, но през цялото време той прави опити да се измъкне от въпросите като прехвърля отговорноститe на счетоводителите .  „Давам я под наем“, обяснява за къщата в Бояна автобояджията, а на въпрос кой му плаща всеки месец наема посочва името на Иво Благов от Благоевград . Петър Кузманов не казва кой му е наемател и какъв е размерът на наема, който получава , като се оправдава, че с това се занимавали счетоводителите. Това потвърждава хипотезата ми , че става дума за наемни отношения между „Флора креатив“ и  „Метал инвест 2016„ , сключени още през 2016 г. след купуването на имота в кв. Бояна,  които продължават да се изпълняват без да се прекъсват и след т.нар. продажба на „Флора креатив“. Усилват се и  съмненията , че Кузманов е подставено лице, защото кой собственик на фирма няма да знае колко наем получава от свой имот?! Ще припомня само, че Ивайло Благов и Атанас Камбитов са пряко свързани чрез кметската фирма „Старт 2015“ , в която са съответно управител и собственик.

За благоевградчани ще е изключително любопитно да разберат как ГЕРБ кметът Камбитов живее в баровската къща в Бояна  и дали изобщо плаща наем или разчита на добрината и благоволениета на приятели. Как си плаща сметките за ток, вода , интернет, а и пътните до Благоевград и обратно всеки работен ден, като при заплата от 2200 лв преди увеличението с 20 %  от началото на тази година той чисто получаваше едва около 800 лв , тъй като останалата част се запорира от съдия изпълнител заради неизплатени кредити от времето преди да яхне кметския стол.

Благоевградчани ще са щастливи кметът да разкрие челния си опит как с остатъка само от едната заплата успява да  плаща своите харчове,  издръжки на децата си, да се храни, и да се облича, дали разчита на финансова подкрепа от приятели или припечелва достатъчно странично от фирмите, на които е собственик ?!

Подавам втори сигнал до главния прокурор, до ДАНС и до Комисията за борба с корупцията и  конфликт на интереси в Парламента с искане за незабавни проверки  на посочените от мен свързаности на фирми и хора съмнения за  пране на пари. Отново настоявам кметът Камбитов да бъде отстранен от поста до изясняване на връзките между него и фирмите на приятеля му Велимир Магурев и  членове на семейството му. Да се проверят обществените поръчки , спечелени от тези фирми и участието на свързани лица в офшорни фирми със съмнителни сделки , свързани с името на Ат. Камбитов и близки до него хора. Настоявам, при доказване на връзки, да се отнеме имуществото на кмета Камбитов в полза на държавата.

Андон Тодоров

Източник: afera.bg

112

 

113

114

116

 

117

118

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Май 2019 09:15
  АЛФА ТВ спаси от продажба държавен имот на военното министерство край Созопол

  След репортаж на АЛФА ТВ военното министерство, управлявано от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, се отказа да продава апетитен имот на ведомството край Созопол

 • Четвъртък, 23 Май 2019 09:15
  БЕЗОБРАЗИЕ! 6 години опасен за живота кабел разделя на две частен имот - „ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СЕВЕР“ - Варна и прокуратурата в града бездействат в пълна тишина, кмета Портних пък въобще го няма!

  Пълната апатия на институциите пряко подлага на опасност живота на цяло семейство в Морската столица, всички институции бездействат, явно докато не стане прекалено късно!

 • Четвъртък, 23 Май 2019 09:15
  Гласувано: по-високи данъци за колите и жилищата!

  "Атака": ГЕРБ да преосмислят предложението си за данъка върху автомобилите. 

  БСП: С увеличаването на данъците на автомобилите правителството няма да издържи и до Нова година.

  Депутатите приеха на второ четене Закона за корпоративното подоходно облагане със 107 гласа „за”, 74 „против“ и 1 „въздържал се“. Основните промени, които засягат най-голям брой хора, се отнасят до налозите за автомобили и за имоти.

  Съмнения в правилността на предложението на увеличаване данъка върху старите и замърсяващи околната среда автомобили се появи в управляващата коалиция по време на обсъждането на Закона за корпоративното и подоходно облагане.

  От ПП "Атака" призоваха ГЕРБ да преосмислят предложението си за данъка върху автомобилите, заложено в Закона за корпоративното подоходно облагане. Призивът отправи Павел Шопов, който поиска 15 минути почивка, за да се даде възможност на депутатите от ГЕРБ да се съберат и да решат становището си.

Оставете коментар