Понеделник, 09 Декември 2019
Сряда, 19 Юни 2019 16:23

Марешки измамил 23 души с томбола, разкрива потърпевш

“Щом излъга нас, значи може да излъже и целия народ”, казва Александър Иванов пред BIG5.BG

Разкри се поредният лов на наивници. В редакцията на BIG5 получихме информация от Александър Иванов – един от 23-мата „печеливши“ в разиграната преди евроизборите томбола от Веселин Марешки, предавана на живо във ФБ страницата му (виж ТУК).

Александър се обърна към медията ни с молба да се огласи случая, след като от ФБ страницата на политика Марешки така наречените печеливши са тотално забравени от лидера на „българските родолюбци“.

В коментари под видеото има няколко въпроса „Някой получи ли си наградата“, останали без отговор.

В рекламираната преди евроизборите томбола Марешки щедро обещаваше чудесен модел смартфон и собствения си телефонен номер като награда за късметлиите. Александър Иванов се включва в томболата и печели (виж снимка на корицата). И до тук. Изборите минават, а томболата и обещанията – забравени.

Александър пише на ФБ страницата на „Воля“, от където му искат телефонния номер за връзка. И нищо до ден днешен.

„ Това си е измама. Щом лъжеш да такива дребни неща, значи ти ще лъжеш и в парламента. Щом излъга нас, значи може да излъже и целия народ”, казва Александър Иванов пред медията ни.

Веселин Марешки, обаче, видимо не е трогнат. Или може би зает я с кампания за евтин бензин, я с борба срещу фалшивите новини, я пак да ползва логото на българските военновъздушни сили за лого на „родолюбивата“ си партия, за което беше санкциониран от ЦИК и с което предизвика възмущението сред българските воини.

BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 19 Юни 2019 16:23
  Ню Йорк Таймс: Българската мафия и политици източват еврофондовете за земеделие

  Разследване на „Ню Йорк Таймс“, проведено в девет страни през по-голямата част от 2019 г., разкри системата за субсидии, която е умишлено непрозрачна, грубо подкопава целите на Европейския съюз и е изкривена от корупция и самоуправство. Премиерът на Чешката република е усвоил десетки милиони долари субсидии само миналата година. Субсидиите са гарантирали заграбвания на земеделски земи в мафиотски стил в Словакия и България.  Националните правителства публикуват известна информация за бенефициентите, но най-големите усвоители на средства се крият зад сложни структури на собственост. И, въпреки че на земеделските стопани се плаща отчасти въз основа на обработваната от тях площ, данните за собствеността се пазят в тайна, което затруднява проследяването при случаи на заграбване на земеделски площи и корупция.

 • Сряда, 19 Юни 2019 16:23
  Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан за измама

  Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан по делото за измама, което започна срещу него миналата година. Това е решил състав на Софийския районен съд (СРС) с председател Цветелина Михайлова, научи „Лекс“, но мотивите към присъдата още не са изготвени.

 • Сряда, 19 Юни 2019 16:23
  ИЗВЪНРЕДНО! ДАНС разследва собствениците на Efbet!

  Службите започнаха сериозно разследване на хазартната дейност на семейство Найденови.

  Късно вечерта в петък на 4 октомври агенти на ДАНС са направили изненадващо нахлуване в офисите на една от най-големите хазартни компании у нас, работеща под търговската марка Efbet. Това научи медията ни от свои проверени източници от службите.

  Акцията се е състояла основно в централния офис на Efbet на бул. Джеймс Баучер 20 в Лозенец, но успоредно са били проверени и други локации свързани със собствениците на компанията – Стефан Найденов Найденов и синовете му Боян Стефанов Найденов и Цветомир Стефанов Найденов.

  Освен в Efbet тримата са съдружници в още десетки други дружества, които притежават лиценз за хазартна дейност.

  Според информация на медията ни агентите на ДАНС са реагирали след дълго разследван сигнал за серия нарушения на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой.

Оставете коментар