Вторник, 10 Декември 2019
Понеделник, 11 Ноември 2019 14:59

Подсъдим по КТБ, шефът на БОЕЦ и Митьо Очите готвят провокация пред ВСС

Триото по всякакъв начин не иска да допусне избора на Гешев на поста обвинител №1, защото има пряк интерес да избегне осъдителни присъди за себе си и покровителите си

Георги Христов, подсъдим по делото КТБ, близкият до банкера беглец Цветан Василев и шеф на БОЕЦ Георги Георгиев и подсъдимият по обвинение за ръководене ОПГ за наркоразпространение Митьо Очите готвят нов протест пред ВСС срещу избора на Иван Гешен за главен прокурор. Триото по всякакъв начин не иска да допусне избора на Гешев на поста обвинител №1, защото има пряк интерес да избегне осъдителни присъди за себе си и покровителите си и влизане в затвора, съобщава "Блиц".

Преди време в първите редици на протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, проведен пред Съдебната палата в София, се появи и щерката на една от най-знаковите фигури на ъндърграунда - Митьо Очите - Станислава. Наследничката на несебърския бос обясни тогава, че е против Гешев, защото „хора като него ни „нагласят” истината. Приглася им Иванчева.

„Тук сме, за да протестираме срещу кандидатурата на Иван Гешев и като цяло срещу системата, защото те нагласят хората както мен и баща ми, в случая. Видяхте как на две инстанции ни върнаха обвинителния акт, който е абсолютно нескопосан. И много се надявам да възтържествува справедливостта“, заявява Станислава.

При друг протест срещу кандидатурата на Гешев се появиха и цигани ортаци на Ценко Чоков от Галиче, както и съпругата му.

Не е тайна, защото и самият бос на БОЕЦ не крие, че той всеки ден обсъжда тактиката си с видния беглец в Белград Цветан Василев. Все пак банкерът, който е обвиняем по аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ, лично финансира протестите срещу Гешев и кабинета, както разкриха изтеклите тайните чатове, записи и видеа на Десислава Иванчева.

източник: blitz.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 11 Ноември 2019 14:59
  Патриарх Неофит се срещна с Цацаров и Гешев

  Българският патриарх Неофит прие на среща главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев

 • Понеделник, 11 Ноември 2019 14:59
  Борисов слага надзорник на главния прокурор. Промените в НПК са по искане на Венецианската комисия

   

  Независим прокурор ще разследва главния прокурор. Това предлага Министерският съвет на спешно извънредно заседание тази сутрин. Законодателните промени са в отговор на становището на Венецианската комисия. Няма да са нужни промени в Конституцията, за да се отговори на препоръките. Шефовете на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд обаче стават недосегаеми. Така на практика на контрол и разследване ще подлежи само главният прокурор. Промените в НПК са по искане на Венецианската комисия, обясни премиерът Бойко Борисов. И допълни: "Предприемаме тези поправки в наказателния закон заради желанието ни по-бързо да падне мониторингът над страната в областта на правосъдието".

  Специален независим прокурор ще разследва главния прокурор. Той няма да му бъде подчинен и обвинител №1 няма да има право да спира негови разследвания, стана ясно още от обясненията на Борисов и на правосъдния министър Данаил Кирилов пред останалите членове на кабинета.

 • Понеделник, 11 Ноември 2019 14:59
  Иван Гешев: Не следя творчеството на Лозан Панов, нямам време да се занимавам с политика

  Новоизбраният обвинител №1 определи като политическа пропаганда тезата за безотчетност на главния прокурор

   

Оставете коментар