Вторник, 04 Август 2020

Вторник, 10 Март 2020 16:21

София ще похарчи още 80 000 лв. за неработещ сайт

Платформата „Ти си София“ бе създадена с решение на СОС от юли 2018 г. и финансиране от други 80 хиляди лв. без ДДС, но на практика все още не функционира

Столичният общински съвет се готви да даде още почти 80 000 лв. за несъществуващата комуникационна платформа „Ти си София“, личи от дневния ред на предстоящата сесия на СОС в четвъртък. Докладът е внесен от председателя на групата на ГЕРБ Малина Едрева, от съветника от коалицията ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев, от Карлос Контрера от ВМРО и от лидера на групата на БСП Калоян Паргов. Предложението е за осигуряване на финансиране на „комуникационна платформа на Столична община и Столичен общински съвет“, съобщава "Сега".

„Основната цел на „Ти си София“, която е на български и английски език, е да се наложи като основен и достоверен източник на информация за града ни в интернет пространството. Информацията е насочена към хора, които живеят в столицата, които са се преместили наскоро и започват бизнес тук, чужденци и туристи“, се казва в мотивите. Идеята на „Ти си София“ е собствениците на обекти в града да могат да ги регистрират безплатно в някоя от 16-те категории на сайта.

Платформата „Ти си София“ бе създадена с решение на СОС от юли 2018 г., но на практика тя все още не функционира. Преди почти две години сайтът вече бе финансиран с 80 000 лв. без ДДС по програма „Култура“. За това време той не успя да тръгне, но вносителите на искането за продължаване на неговото финансиране очевидно не са притеснени от това. „Техническата инфраструкрура и функционалностите на сайта вече са готови. Създадени и заложени са и основните текстове, свързани с различните аспекти от живота в София“, изброяват те.

Едрева, Койчев, Контрера и Паргов предлагат „Ти си София“ да получи още 77 900 лв. през тази година. „За да отговори на основната си цел, а и на нуждите на потребителите, комуникационната платформа трябва да се развива, налага и поддържа. Това изисква бюджет за 2020 г. в размер на 77 900 лв.“, пишат те.

От общата сума 24 000 лв. ще отидат за техническа поддръжка, а 26 400 лв. - за изработка на визуални материали. 6 500 лв. са предвидени за преводи на английски, а 5 000 лв. - за по-добра видимост на сайта в търсачките. С още 16 000 лв. през т.г. Столичният общински съвет смята да плати за първоначалното популяризиране на платформата.

Създаването, развитието и поддържането на комуникационната платформа е ангажимент към гражданите на София и част от логичния процес на дигитална трансформация“, поясняват в заключение вносителите на предложението.

източник: "Сега"

на снимката: Малина Едрева - председател на грепата на ГЕРБ в СОС и вносител на предложението

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар