Четвъртък, 09 Април 2020

Събота, 14 Март 2020 17:06

Трета жертва в Пловдив?

Жена със съмнение за коронавирус почина в Пловдив

В пловдивската МБАЛ "Свети Мина" днес следобед е починала 84-годишна жена, приета там със съмнение за коронавирус. Новината съобщи д-р Цветан Деведжиев, завеждащ кардиологичното отделение на лечебното заведение, предава "Марица".

"Жената беше в много тежко състояние и въпреки положените усилия от колегите тя почина. Според първоначалните данни причината за нейната смърт е тежка белодробна емболия, а не коронавирус, но това трябва да бъде потвърдени от специалист, а ние такъв нямаме. Все още не е взета проба от нея да бъде изследвана за коронавирус. Очакваме резултатите от аутопсията. След като жената постъпи при нас вчера поискахме от здравните власти в Пловдив да ни изпратят експерт, но това не стана. В персонала на болницата настъпи притеснение, тъй като първоначалната клинична картина на пациентката наподобяваше COVID-19", заяви д-р Цветан Деведжиев.

Лекарят обаче постави остро въпроса с оборудването на лекарите, медицинските сестри и санитарите. "Не разполагаме със защитни облекла и оборудване, а такива са ни много необходими, след като е решено МБАЛ "Свети Мина", ако се наложи да бъде преоборудвана в болница, която ще приема пациенти с коронавирус. Ако не се вземат мерки от властите обаче не виждам това как ще е и всички в болницата - лекари, медицински сестри, санитари и пациенти ще бъдем в голяма опасност. Необходимо е здравните власти да реагират по-бързо, а не да чакаме дълго да ни пратят специалисти", добави д-р Цветан Деведжиев.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 14 Март 2020 17:06
  БЦЖ ваксината работи срещу Covid-19

  Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл".

 • Събота, 14 Март 2020 17:06
  Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера ще промени отношението към епидемията

  Доц. Атанас Мангъров е началник на Детската клиника в Инфекциозна болница - София. Той е най-активният защитник на масовото изследване с т.нар. бързи тестове. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов открито показа недоволството си от доц. Мангъров заради позицията му, че за да се спре разпространението на новата инфекция, трябва поне 70% от населението на страната да я прекара и да си изработи имунитет. По време на традиционния брифинг на националния щаб, на който днес Борисов дойде неочаквано, министър-председателят каза, че "ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него".

 • Събота, 14 Март 2020 17:06
  Руските семейства с деца ще получат по пет хиляди рубли на дете през април, май и юни

  Размерът на помощите за руските семейства с деца ще бъде около 200 милиарда рубли. 140 милиарда рубли от общата сума ще отидат директно за подкрепа на семейства с деца от 3 до 7 години

   

Оставете коментар