Неделя, 05 Юли 2020

Събота, 29 Октомври 2016 10:59

Съдии нарушават всички правила, за да може Спас Русев да влезе във "Вива Телеком" през задния вход

Съдиите Стефан Гроздев и Теодора Кръстева от Софийски апелативен съд нарушават всички правила, за да може Спас Русев да влезе във Вива Телеком през задния вход, пише сайта Афера.

Софийският апелативен съд е доста зает тези дни. Самопровъзгласилият се за собственик на БТК и Вива Телеком България – Спас Русев е ангажирал съдиите Стефан Гроздев и Теодора Кръстева от Софийския апелативен съд да направят така, че да бъде вписан за управител при нарушение на всички процедурни правила.

Въпреки големите заеми, взети от фигури от подземния свят и масираната ПР кампания, всъщност Спас Русев е Г-н Никой в БТК и Виваком.

С определение №4639/02.09.2016 г., поставено по т.д.6689/2016 г. на Софийския градски съд, беше спряно вписването му като управител на Вива Телеком България. Освен това, с разпореждане от 3.10.2016 г. СГС върна жалбата, подадена от Спас Русев, като недопустима.

Времето напредваше, дълговете са в падеж и явно Спас Русев реши да играе ва банк. Тогава той ангажира съдия Стефан Гроздев, който е стар познайник на прокуратурата, заради няколко предварителни производства образувани срещу него по различни поводи, с явната задача да наруши всички правила и да повлияе на колегата си Теодора Кръстева, която да направи каквото е необходимо, за да може Спас Русев да стане управител на Вива Телеком България. Няма време за спазване на закона.

Планът им е прост и абсолютно незаконен – вместо да реши делото, с което е сезирана, съдия Кръстева е притисната да реши три дела с едно решение. По този начин тя нарушава всички процедурни правила, но явно обещанията са големи. Предстои промоция за върховни съдии през следващите дни – вероятно това е цената за затварянето на очите.

Това можеше да е история с щастлив край, но за лош късмет на Спас Русев, истинските собственици на БТК и Виваком го съдят активно не само в Лондон, Люксембург и Москва, но също така следят отблизо и действията му в България.

След включването на Инспектората към Висшия съдебен съвет през следващите дни, мечтите за растеж в кариерата към Върховния касационен съд, могат да се превърнат с дисциплинарна преписка.

Автор: Андрей Червенков

Препечатано от afera.bg

 

Оставете коментар