Понеделник, 25 Май 2020

Петък, 04 Май 2018 11:39

САМО В BIG5: Лукарски се развежда, плетеница от съдебни дела търси истината

Бившата дясна ръка на ексикономическия министър, днес се превърна в най-върлия му враг


Божидар Лукарски е в процес на развод, научи BIG5. Пръв новината за това под сурдинка започна да разпространява бившата дясна ръка на синия лидер Любен Петров от Реформаторския блок. Пред репортер на BIG5 той заяви по повод развода на лидера следното:

"Нито мога да отрека, нито да потвърдя. Надявам се на 12-и на Националния съвет на СДС каручката да се обърне и да имаме нов лидер, а не този, който загуби изборите. Да вземе пример от Кунева и Радан Кънев".

Нека припомним, че Любен Петров беше кмет на община „Витоша", откъдето синият лидер Божидар Лукарски го взе за зам.-министър в предишния кабинет на Бойко Борисов. Заради драмите в СДС, двамата в момента са на нож и непрекъснато търсят, как да си „подложат крак“.

Опитахме се да се свържем и с Божидар Лукарски, който пък ни прати в пиар отдела на СДС и мнително попита с есемес, кой го търси. Лидерът на СДС е станал мнителен, пази се, не вдига телефона си и дори ходи с бодигардове по партийните събирания, на които се стига вече и до бой. Любопитно е обаче, защо си мисли, че ПР отдела на СДС отговаря и за съпругата му.

В този контекст, нека припомним също така, че съпругата на Лукарски Ива Йорданова преди време даде на съд вестник „Галерия“ за уронване на престижа ѝ. От медията, в лицето на главния редактор Кристина Патрашкова, имат горчив опит с подобни дела.

Преди години, докато бе близка до СДС, Люба Кулезич даде на съд вестника. Тогава след първа инстанция претенцията на Люба Кулезич от 2000 лв беше скандално вдигната на 30 000 лв. Сред юридическите среди пък се говори, че този факт Люба Кулезич дължи на Цветан Цветанов и тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева.

Днес Кулезич отново е в съда, а този път искът срещу нея е на стойност 50 000 лв. и е подаден от журналистката Маргарита Михнева. Делото е по повод разпространените в предаването на Кулезич лъжи, свързани с „откраднатия“ от Михнева апартамент на столичната ул. „Оборище“.

Свързахме се с адвоката на Маргарита Михнева Антон Сираков, който потвърди пред BIG5, че подобно дело действително се води и че на първото заседание Кулезич е поискала от Михнева официално извинение с молба съдебният спор да се прекрати предварително.

„Към делото срещу Кулезич сме приложили вече решенията на 3 спечелени от Михнева дела за 3 лъжи, които Кулезич разпространяваше в предаванията си. Първото е срещу „австрийския любовник“ на когото Михнева е „откраднала апартамент“ на ул. Оборище, второто е за парите, които Соня Колтуклиева е взимала от КТБ, а третото е за делото, в което Маргарита Михнева осъди Пламен Устинов. Моята подзащитна е твърдо решена този път да осъди Кулезич за фалшивите новини които тя създава.“

Въпреки присъдата обаче Устинов и до днес не плаща парите определени от съда, защото няма никакви средства, разказа пък пред BIG5 самата Маргарита Михнева.

В същото време войната в СДС е на път да роди още цяла серия от подобни дела, в които участници ще бъдат не само плеяда от известни журналисти, но както се вижда в „играта“ ще влезе и съпругата на Божидар Лукарски.

В този ред нека припомним и също, че преди време Лукарски осъди журналиста Сашо Диков на огромна сума пари, заради клевети по негов адрес.
BIG5 ще следи развитието на темата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар