Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

BIG5 АКЦЕНТИ Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

„Лятото бяхме на открито, това е оказало влияние за по-малко случаи. Видяхме, че когато се събрахме на закрито, то случаите се вдигат“, каза още той

Неспазването на елементарните мерки са причината за ръста на случаите. Дезинфекцията, миенето на ръце, спазване на дистанция и носене на маска – това е, нищо сложно, заяви в сутрешния блок на БТВ директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Лятото бяхме на открито, това е оказало влияние за по-малко случаи. Видяхме, че когато се събрахме на закрито, то случаите се вдигат“, каза още той.

Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места. „Не знам дали това ще е следваща мярка, но ще се обсъди с Щаба“, заяви шефът на „Пирогов“.

„Има огромна съпротива за носене на маски. Има коронавирус – това не е конспиративна теория. Няма логика в баровете да са без маски“, разкри проф. Балтов.

„Ако влезем в червената зона на Европа ще сме част от червения списък – това значи забавяне на движението, свободното пътуване, туристи и още много“, разкри експертът.

„Сега имаме най-либералните мерки. Ако искаме да имаме много пациенти в болницата, нека хората да продължават да действат по този начин“, категоричен бе проф. Асен Балтов.

„Не смятам, че училищата бяха огнища на COVID-19, а по-скоро вирусът бе привнесен от почивките“, каза още директорът на „Пирогов“.

„Прогнозата ми беше за 25 000 заразени до края на месеца, но нещата вървят към 30 000“, съобщи проф. Балтов.

„Прекалено малък е шансът за оцеляване на хората, които са интубирани и заразени“, допълни той.

„Лекуваме болните с коронавирус с всички възможни средства. Повечето преминали през „Пирогов“ са излекувани“, завърши проф. Асен Балтов.

Последни новини

Жена се самозапали в Кочериново

 Жената е настанена в спешен център в Благоевград. Към момента няма данни за точното й състояние Жена се запали и в Кочериново. Това се е случило около...

Актуализация на Закона за ДДС вече e безспорно належаща

 Прагът за задължителна регистрация по ЗДДС навършва пълнолетие!  автор: проф. д-р Румен Брусарски (институт РЕГО)Близо 18 години (от 01.01.2003 г.) едно число в Закона за...

С маска на открито, но не съвсем според Борисов

 Премиерът иска в заповедта на здравния министър за маските ясно да се обясни кога да ги носим навън От утре ще влезе в сила заповед...

Алфонс дьо Ламартин: Общите страдания са по-силни от общите радости

 Избрани цитати от френския поет и пътешественик, запленен от прелестите на България Френският поет, историк, политик и пътешественик Алфонс дьо Ламартин се ражда на 21...