Протест на служители от гръцката фирма „АВАКС“

BIG5 NBOX.BG Протест на служители от гръцката фирма „АВАКС“

 

Фирмата отново „забравила“ да плати

Както сайтът Канал 7 писа, служители на гръцката фирма “АВАКС” АД готвят мащабен протест, който по информация на Канал 7 ще се проведе утре.

Бивши и настоящи служители на некоректната фирма, както и представители на различни фирми, които месеци наред очакват плащания, ще изразят недоволството си и приканват институциите да започнат незабавна проверка.

С екипът на Канал 7 се свърза Кольо Иванов, който е бил заварчик. Иванов е заварил повече от километър тръби, а сумата, която трябва да получава от некоректната гръцка фирма “АВАКС” АД, вече надхвърля 4 хил. лева.

Всеки ден чакаме, работим и се надяваме да ни платят, а плащане няма. От фирмата изпълнител твърдят, че са превели парите на подизпълнител, който ни дължи парите, а ние чакаме по 3, 4 месеца. Всеки ден вместо пари получаваме още заповеди – работа, работа за без пари!“, каза пред Канал 7 служителят на „АВАКС”.

Сайтът Канал 7 днес направи справка за некоректната фирма, която от съответната поръчка ще вземе няколко милиона лева. Оказа се, че „АВАКС” АД е фирма „бушон”, която е завличала свои служители и бизнес партньори и в Гърция, а фирмата е регистрирана като некоректна.

Защо тогава тази фирма продължава да работи на територията на България и къде са компетентните органи?

Припомняме, че прокуратурата започна проверка срещу GP GROUP, а логичният въпрос е кога ще се самосезира и за „АВАКС” АД?

Канал 7 отправя и официално питане до Инспекция по труда, която се надяваме да влезе в ролята си и да защити правата на българските граждани, които работят денем и нощем по въпросния проект.

Логично би било да попитаме и прокуратурата защо тази фирма, която според Търговския регистър е регистрирана на два различни адреса в София, продължава да развива дейност на територията на страната ни, при положение, че държавата, в която е основана, я е обявила за некоректна. Некоректна е в България.

Напомняме, че през август т.г., около 20 служители на „АВАКС” АД излязоха отново на протест с единственото искане – да получат заработените си заплати.

Според живущи в Хасково, фирмата редовно сменя работниците и непрекъснато търси нови такива. Вероятната причина е именно фактът, че не плаща навреме и не е коректна.

Очакваме компетентните органи да се намесят, а сайтът Канал 7 ще продължи да следи случая и да ви информира.

 

Последни новини

Горбачов: Наложително е Путин и Байдън да се срещнат

Най-важното е да бъде избегната ядрена война, подчерта последният съветски лидер  Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов призова днес руския държавен глава Владимир Путин...

Проф. Георги Михайлов: Качествата на руската ваксина са много добри, според най-голямото медицинско списание в света

БСП има всички възможности на тези парламентарни избори да бъде първа политическа сила  „Всяка държава в условия на извънредно законодателство може да сключи договори с...

Франция срещу американския либерален екстремизъм

Френският президент и неговото правителство посочиха мазохистичните политики на идентичността от американските академии като заплаха за целостта на Франция и фундаменталната ценност на републиката...

Идва моментът на нашето свободно волеизлияние

Ваксинация под формата на такъв прочувствен художествен спектакъл не сме имали. Очакваме съвсем скоро правителството да поръча и песен на звездите на българската естрада...