Съдружник на Валери Симеонов загуби делото, което бе завел срещу журналиста Димитър Байрактаров

BIG5 РАЗСЛЕДВАНЕ Съдружник на Валери Симеонов загуби делото, което бе завел срещу журналиста Димитър...

Съдружникът на Валери Симеонов – Данчо Хаджиев- загуби делото в Софийски Районен Съд, което бе завел срещу журналиста Димитър Байрактов, съобщава otupor.com.

 

Припомняме, че съдружникът на Валери Симеонов Данчо Хаджиев бе представил неистински документ, който му е послужил за основание да съди журналиста Димитър Байрактаров. Хаджиев заявил в исковата си молба по гражданско дело 40764/2018 г. в Софийски районен съд, че е дал 5000 лева заем през 2015 г. на Димитър Байрактаров, за което представил “Разходен касов ордер”, на който се е подписал като счетоводител.

Опитният разследващ журналист веднага поискал от съда експертиза, която доказала, че Хаджиев е дописвал в документа личните данни на журналиста, както и други текстове, вероятно с цел да заблуди съда. Експертизата доказала още, че именно Хаджиев е автор на документа с неистинско съдържание. Освен подправения документ Хаджиев не разполагал и не е представил никакви други доказателства в полза на твърденията си.

С решение № 20224074 от 13.10.2020 г. Софийски Районен Съд е отхвърлил исковата молба на Данчо Хаджиев и го е осъдил да заплати на журналиста Димитър Байрактсров 800 лева, представляващи съдебни разноски по делото.  Решението подлежи на въззивно обжалване пред СГС.

Според юристи и правозащитници действията на съдружника на Валери Симеонов трябва да бъдат разследвани за престъпление срещу правосъдието, както и за изготвяне на документ с неистинско съдържание, с цел да навреди на другиго. Интересна подробност е, че Хаджиев отказва да се яви в съдебно заседание, за да защити исковата си претенция.

От кориците на делото лъсна и още един факт. От граждански договор е видно, че на 01.11.2014 г., когато Валери Симеонов бе действащ депутат, че той е представлявал търговското дружество СКАТ ООД и дори е сключил договор като такъв. От същия договор лъсва и друг факт, а именно, че журналиста е извършвал дейността си буквално срещу символично заплащане от 100 лева на брой предаване, което е трябвало да му бъде изплатено в края на годината. Подобен договор Байрактаров е сключил и със съдружника на Симеонов за 2015 г., а сумата, която Хаджиев е трябвало да му изплати е била оформена чрез процесния касов ордер, който Хаджиев години по-късно е допълнил както му е удобно.

 

Последни новини

Жена се самозапали в Кочериново

 Жената е настанена в спешен център в Благоевград. Към момента няма данни за точното й състояние Жена се запали и в Кочериново. Това се е случило около...

Актуализация на Закона за ДДС вече e безспорно належаща

 Прагът за задължителна регистрация по ЗДДС навършва пълнолетие!  автор: проф. д-р Румен Брусарски (институт РЕГО)Близо 18 години (от 01.01.2003 г.) едно число в Закона за...

С маска на открито, но не съвсем според Борисов

 Премиерът иска в заповедта на здравния министър за маските ясно да се обясни кога да ги носим навън От утре ще влезе в сила заповед...

Алфонс дьо Ламартин: Общите страдания са по-силни от общите радости

 Избрани цитати от френския поет и пътешественик, запленен от прелестите на България Френският поет, историк, политик и пътешественик Алфонс дьо Ламартин се ражда на 21...