Съдружник на Валери Симеонов загуби делото, което бе завел срещу журналиста Димитър Байрактаров

0
1244

Съдружникът на Валери Симеонов – Данчо Хаджиев- загуби делото в Софийски Районен Съд, което бе завел срещу журналиста Димитър Байрактов, съобщава otupor.com.

 

Припомняме, че съдружникът на Валери Симеонов Данчо Хаджиев бе представил неистински документ, който му е послужил за основание да съди журналиста Димитър Байрактаров. Хаджиев заявил в исковата си молба по гражданско дело 40764/2018 г. в Софийски районен съд, че е дал 5000 лева заем през 2015 г. на Димитър Байрактаров, за което представил “Разходен касов ордер”, на който се е подписал като счетоводител.

Опитният разследващ журналист веднага поискал от съда експертиза, която доказала, че Хаджиев е дописвал в документа личните данни на журналиста, както и други текстове, вероятно с цел да заблуди съда. Експертизата доказала още, че именно Хаджиев е автор на документа с неистинско съдържание. Освен подправения документ Хаджиев не разполагал и не е представил никакви други доказателства в полза на твърденията си.

С решение № 20224074 от 13.10.2020 г. Софийски Районен Съд е отхвърлил исковата молба на Данчо Хаджиев и го е осъдил да заплати на журналиста Димитър Байрактсров 800 лева, представляващи съдебни разноски по делото.  Решението подлежи на въззивно обжалване пред СГС.

Според юристи и правозащитници действията на съдружника на Валери Симеонов трябва да бъдат разследвани за престъпление срещу правосъдието, както и за изготвяне на документ с неистинско съдържание, с цел да навреди на другиго. Интересна подробност е, че Хаджиев отказва да се яви в съдебно заседание, за да защити исковата си претенция.

От кориците на делото лъсна и още един факт. От граждански договор е видно, че на 01.11.2014 г., когато Валери Симеонов бе действащ депутат, че той е представлявал търговското дружество СКАТ ООД и дори е сключил договор като такъв. От същия договор лъсва и друг факт, а именно, че журналиста е извършвал дейността си буквално срещу символично заплащане от 100 лева на брой предаване, което е трябвало да му бъде изплатено в края на годината. Подобен договор Байрактаров е сключил и със съдружника на Симеонов за 2015 г., а сумата, която Хаджиев е трябвало да му изплати е била оформена чрез процесния касов ордер, който Хаджиев години по-късно е допълнил както му е удобно.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here