Групичка от 7 души около Красимир Янков напусна БСП-Триадиица. Във Фейсбук обявиха, че са 40!

0
653

40 социалисти от БСП-София напуснаха партията. Всички те са от организацията, в която членува Румен Овчаров – в район „Триадица“. Социалистите си тръгват в знак неодобрение с политиката на лидерката Корнелия Нинова и случващото се при социалистите“.

Това съобщи на фейсбук страницата си социалистът Асен Димитров.

Информацията беше препечатана от няколко водещи медии, без да се провери истинноста ѝ.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Причина за напускането е несъгласие с водената политика и стил на работа. Според публикацията във фейсбук средната възраст на напусналите е 40 години като с тях партийната си книжка е хвърлил и кандидатът за кмет на район Триадица Александър Вачев.

Припомняме, че на 29 септември петима депутати от левицата напуснаха парламентарната група Още тогава бе дадена заявка, че това не е еднократен акт, а предстоят и още социалисти, които ще напуснат БСП.

„Не са 40, а само 7 – това е една групичка около Красимир Янков“, заяви пред Епицентър.бг  депутатът Христо Проданов, който в момента е секретар на ИБ на БСП и е бивш председател на район „Триадица“.

Проданов обясни още, че водачът на групичката Александър Вачев, бившият председател на тази партийна организация, през 2019 година е бил кандидат за кмет на район „Триадица“ и на тържествата на „Бузлуджа“ е застанал на трибуната до Корнелия Нинова, демонстрирайки подкрепата си за нея. „Тогава вярваше на Нинова, сега изведнъж спрял  да ѝ вярва“, учудва се Проданов.

Той е разговарял с няколко от обявените за уж напуснали БСП и те му декларирали, че е злоупотребено с тяхното име и че ще направят опровержение.

Проданов разкри и манипулацията на Александър Вачев  – „в края на миналата година той записал проформа като членове в организацията майка си, баща си, сестра си и още куп роднини, за да увеличи бройката на членската маса и така да има един делегат повече на районната партийна конференция“.

От обявените като напуснали близо 30 членове на двете партийни ядра, 10 са мъртви души, уточни Проданов. А останалите опровергават информацията за напускането им.

Източникът на информацията пък – Асен Димитров – е гуруто на Красимир Янков, когото в БСП наричат „Асен Дебелия“, бивш висаджия, близък до убития криминален бос и шеф на ВИС-2 Георги Илиев, посочва Проданов.  Асен Димитров е бивш член на Националния съвет на БСП от времето на Станишев, сегашен критик на Нинова и сподвижник на Красимир Янков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here