„Отровното трио“ влиза в политиката, „ако се налага“

BIG5 АКТУАЛНО „Отровното трио“ влиза в политиката, „ако се налага“

 

Никой не може да бъде единична алтернатива на ГЕРБ, но може да има формации, които да са алтернативата, смятат от Триото

 

„Отровно трио“ – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, коментираха пред „Свободна Европа“, че за тях изходът от кризата минава през формулата „всички срещу ГЕРБ“.

Според проф. Минеков никой не може да бъде единична алтернатива на ГЕРБ, но може да има няколко формации, които да са алтернатива на ГЕРБ. „Ще трябва да се преглътнат обиди и жестоко обществено мнение, но това трябва да се случи“, коментира той, като доразви идеята си, че „хора, които не са си симпатични“ трябва да решат да работят заедно.

Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че ако се налага, тримата биха влезли и в политиката. „Ако цената да свалим ГЕРБ и да превърнем държавата в съвременна европейска държавата е ние да нагазим в калното блато на политиката, което у нас е превърнато в мръсна дума, вместо в нещо съзидателно, ако това е цената, която трябва да плати всеки един от нас, то ние вероятно ще я платим“, заяви Хаджигенов.

„Трябва първо да съберем всички, които са за демокрация, а после – за лява или за дясна демокрация“, коментира Арман Бабикян. Според него трябва да се използват всички инструменти за натиск – площадът, медиите, неправителственият сектор – за да не се случва това, до което стигнахме в България.

И тримата бяха критични по отношение на ДПС и БСП, заявявайки, че те не могат да бъда алтернатива на ГЕРБ. Според тях Манолова е може би първият политик, който е показал готовност да се постави в услуга на избирателите си, като напомниха, че миналата година тя била единствената възможност да се събори ГЕРБ.

„Отровното трио“ коментира и постигнатото от протестите до момента. Според Арман Бабикян най-важното е, че „духът от бутилката е излязъл“ и че вече е ясно, че Борисов няма да бъде повече министър-председател на България.

„Отпуши се тапата на страха. Това е много важно. Запалихме един огън, от който всеки протестиращ взе по една искрица“, коментира Николай Хаджигенов.

Триото отчете даренията за над 150 000 лева, изразходвани за озвучаване на протестите, стикери, шапки, минерални води, аптечки, палатки, вода и храна за шатрите и палатките. За получените пари вече е платен и местен данък към Столичната община. Те подчертаха, че Васил Божков не бил сред хората, които са им дарили пари за протестите.

Последни новини

Проф. Светлана Шаренкова приветства посланик Елеонора Митрофанова

Днес Вие ставате част от България като представител на Велика Русия, заяви председателката на Форума и издател на в. ЗЕМЯ и „Русия днес –...

БСП към bTV: Тенденциозно пренебрегвате опозицията. Не е демократично!

От БСП настояват за равнопоставеност, коректност и морал в медията пред главния изпълнителен директор на медията Мартин Швехлак  Днес председателят на Предизборния щаб на „БСП за...

Парламентът отхвърли Sputnik V

Бългaрия щe купувa вaкcини, caмo cлeд кoнcултaции c EК  Cлeд cпoрoвe БCП нaпуcнa зaceдaниeтo нa Кoмиcиятa пo здрaвeoпaзвaнeтo зa руcкaтa вaкcинa Sputnik V. Бългaрия щe...

Бившата външна министърка на Австрия влиза в борда на „Роснефт“

Танцувалата с Путин Карин Кнайсъл е номинирана от руското правителство  Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на...