Свиленски: ГЕРБ действат панически – раздават на всеки кой каквото иска

BIG5 АКЦЕНТИ Свиленски: ГЕРБ действат панически - раздават на всеки кой каквото иска

 

Борисов е уплашен и хората вече не му вярват. Те не искат повече популизъм. БСП дава алтернатива на този вид управление, заяви председателят на предизборния щаб на левицата

 

В БСП има съвети, които разработват политиките на партията, предлагат решенията, това не е Министерски съвет в сянка, обясни в „Още от деня“ по БНТ Георги Свиленски – член на Изпълнителното бюро на БСП, заместник-председател на ПГ на партията и председател на предизборния щаб. Тези съвети са съществували и преди, сега са структурирани по подобие на сегашните министерства.

„Визия за България“ е визия, на базата на която ще бъде направена предизборната програма, след това, дай Боже да спечелим изборите, и управленската програма на бъдещото правителство“, заяви Свиленски.

Тази визия се актуализира и надгражда, тя е отворен документ за предложения и за критика. В предизборната кампания тя ще бъде представена в страната.

„Хората не искат корупция, хората не искат мафия в управлението, хората не искат нагласени ибществени поръчки“, подчерта членът на Изпълнителното бюро. И беше категоричен, че БСП е длъжен да осигури тези искания на хората. БСП е променена партия и няма да допусне такива неща, за да останат повече пари за образование, здравеопазване, социална политика.

По думите на Свиленски ГЕРБ сега действат панически – раздават на всеки кой каквото иска. Те говорят за преизчисляване на пенсиите, за справедливост.

„Ние сега искаме преизчисление на пенсиите към 2015 г., за да бъде справедливо между всички пенсионери – и тези със 270 лв. пенсия, и тези със 370 лв., а и тези със 700-800 лв. Не може пенсионерите, хората с ниски доходи да бъдат първите и най-преки жертви на коронавируса. Държавата трябва да се намеси, трябва да помага справедливо“, заяви Георги Свиленски.

Според социологическите проучвания сега резултатът на ГЕРБ и БСП е изравнен на фона на всички раздавания на пари, на фона на всички обещания, които направиха, истинският резултат ще бъде в деня на изборите, когато ще видим кой е първи и кой – втори, подчерта Свиленски.

„Март месец по същите тези агенции БСП беше 8%, днес е 23,4%“, отбеляза той. И посочи, че пътят е правилен и че след три-четири месеца, когато ще бъдат изборите, резултатът ще е по-висок.

Свиленски заяви, че са готови да преговарят с всеки, който приема тяхната визия за България, особено в раздела за здравеопазването и по специално за болниците да не са търговски дружества.

Последни новини

Изгониха и шефа на Митниците Георги Костов, сменя го човек на Орешарски

 Служебното правителство продължава с кадровите рокади в приходните агенции – Георги Костов днес беше отстранен от ръководството на Агенция „Митници“ и заменен от Павел...

Министър Асен Василев представи екипа си, ще търси увеличаване на приходите от големите данъкоплатци

 „Както обещахме, тук сме да представим екипа на Министерство на финансите през следващите месеци до изборите и назначаването на редовно правителство на Република България”....

Светослав Илчовски се яви на разпит в прокуратурата

 Бизнесменът Светослав Илчовски се яви на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, съобщава БНТ.Той е призован по проверката, която прокуратурата прави на...

Александър Маринов: В българските министерства масови чистки няма

 „В българските министерства масови чистки няма. Има хора от бившето управление – бивш зам.-министър беше назначен за министър, зам.-министри остават. Мнозина ще си отидат и това...