Свиленски: ГЕРБ действат панически – раздават на всеки кой каквото иска

BIG5 АКЦЕНТИ Свиленски: ГЕРБ действат панически - раздават на всеки кой каквото иска

 

Борисов е уплашен и хората вече не му вярват. Те не искат повече популизъм. БСП дава алтернатива на този вид управление, заяви председателят на предизборния щаб на левицата

 

В БСП има съвети, които разработват политиките на партията, предлагат решенията, това не е Министерски съвет в сянка, обясни в „Още от деня“ по БНТ Георги Свиленски – член на Изпълнителното бюро на БСП, заместник-председател на ПГ на партията и председател на предизборния щаб. Тези съвети са съществували и преди, сега са структурирани по подобие на сегашните министерства.

„Визия за България“ е визия, на базата на която ще бъде направена предизборната програма, след това, дай Боже да спечелим изборите, и управленската програма на бъдещото правителство“, заяви Свиленски.

Тази визия се актуализира и надгражда, тя е отворен документ за предложения и за критика. В предизборната кампания тя ще бъде представена в страната.

„Хората не искат корупция, хората не искат мафия в управлението, хората не искат нагласени ибществени поръчки“, подчерта членът на Изпълнителното бюро. И беше категоричен, че БСП е длъжен да осигури тези искания на хората. БСП е променена партия и няма да допусне такива неща, за да останат повече пари за образование, здравеопазване, социална политика.

По думите на Свиленски ГЕРБ сега действат панически – раздават на всеки кой каквото иска. Те говорят за преизчисляване на пенсиите, за справедливост.

„Ние сега искаме преизчисление на пенсиите към 2015 г., за да бъде справедливо между всички пенсионери – и тези със 270 лв. пенсия, и тези със 370 лв., а и тези със 700-800 лв. Не може пенсионерите, хората с ниски доходи да бъдат първите и най-преки жертви на коронавируса. Държавата трябва да се намеси, трябва да помага справедливо“, заяви Георги Свиленски.

Според социологическите проучвания сега резултатът на ГЕРБ и БСП е изравнен на фона на всички раздавания на пари, на фона на всички обещания, които направиха, истинският резултат ще бъде в деня на изборите, когато ще видим кой е първи и кой – втори, подчерта Свиленски.

„Март месец по същите тези агенции БСП беше 8%, днес е 23,4%“, отбеляза той. И посочи, че пътят е правилен и че след три-четири месеца, когато ще бъдат изборите, резултатът ще е по-висок.

Свиленски заяви, че са готови да преговарят с всеки, който приема тяхната визия за България, особено в раздела за здравеопазването и по специално за болниците да не са търговски дружества.

Последни новини

Ахмед Доган хвърля младежките лидери на ДПС в битката за парламента

Лидерите на младежките структури на ДПС по места са част от водачите на парламентарните листи на Движението за изборите на 4 април, научи Епицентър.бг.Това...

Иван Балабанов влиза в затвора

Иван Балабанов - Вазелина влиза в затвора за 8 месеца. Споразумението е одобрено от Районния съд в Панагюрище и влиза в сила от днес. Преди...

Мангъров: Всички, и десни, и леви, и брандирани уж за промяна, са за „мерките“. Ако не се възпротивим срещу тях, последствията ще бъдат катастрофални!...

Много важно и силно послание на доц. Мангъров във Варна! Докато ботоксовият здравен министър помпозно и пиарно бе сбрал журналистите във „Варненската Терапия“ по времето,...

Борисов: Убедени сме, че ще работим още по-добре с новата администрация на САЩ

Изпълнението на Стратегическата програма за периода 2019 – 2024 г. продължава да бъде категоричен ангажимент на лидерите от Европейския съвет, потвърди министър-председателят Бойко Борисов...