Комунизъм в Музикалното! Шефката Столина Добрева се взе за Цола Драгойчева – мобилизира ученици да пишат до медиите в нейна защита!

BIG5 NBOX.BG Комунизъм в Музикалното! Шефката Столина Добрева се взе за Цола Драгойчева –...

Скандалът в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София, който бе широко отразен в последния месец в редица медии, не само не стихва, а все повече се разраства.

 

След като стана ясно, че директорката на училището в продължение на две години е подлагала на постоянен тормоз своя възпитаничка и по нейно нареждане преподавателката по „Пиано“ над пет пъти е връщала за поправителен изпит 17-годишно момиче, вследствие на което пък детето е заплашено да загуби две години от живота си заради прищевките на така наречените „преподавателки“, днес наяве излязоха още нови детайли по скандалната сага.

Стана ясно, че след последните публикации в медиите,разкриващи как заради стреса детето два пъти е кървяло по време на изпит, а учителката му е казала „избърши си кръвта от клавишите на пианото преди да излезеш!“, днес шефката на школото Столина Добрева е привикала за “указание” Ученическия съвет, като е инструктирала своите възпитаници да излязат с уж естествена тяхна реакция и защита на своите преподаватели. Децата, разбира се, е нямало как да откажат на своята директорка и няколко от отличничките в училището са се ангажирали да напишат публично писмо, в което „да смъмрят” своята бивша съученичка и да защитят Добрева и учителката по предмет „Пиано“.

„Тази (бел.ред.: Столина Добрева) се е взела за Цола Драгойчева! Няма срам! Ползва децата като Матросовпред амбразурата!”

С тези думи преподавател от училището коментира пред медията ни новата хитра „инициатива“ на директорката на музикалното школо.

Нека припомним, че преди няколко години в публичното пространство отново бе поискана оставката на Столина Добрева. Това стана, когато при нея за работа кандидатства известна наша оперна певица, а Добрева не я разпозна и я нахока с думите, че нищо не разбира от музика. Сега същата тази Добрева, за която се говори, че е лично протеже на министъра на културата Боил Банов, неофициално заявявала пред свои колеги, че тъй като министърът ѝ бил личен приятел, никой не можел да я пипне дори и с пръст и въобще не съжалявала, „че се била отървала от това нахално момиче“.

Наглостта на Добрева стигнала дотам, че и тя, както някой други лица в държавата, заявила, че само Господ и Банов били над нея!

„Стилът на Добрева ни връща в годините на комунизма. Тя кара учениците си да играят ролята на жив щит в нейна защита. А това е крайно недостойно и много подло.

Един учител не може да си позволи да води каквито и да е било войни със своите ученици. Ако го прави, значи не е за тази работа!

Предполагам, че Добрева си мисли, че по този начин ефективно ще си измие ръцете от поразиите, които натвори през последните години.

Истината обаче е, че в своята същност този случай е точна еманация на образованието в България днес, както и че това е безпрецедентен скандал, а използването на децата като защита е, меко казано, неприемливо и напълно абсурдно! Какво иска да покаже Добрева с всичко това?! Че проблеми няма, че всички са щастливи, че пеят песни и веят знамена ли?!?!“

Това заяви пред медията ни колега на директорката Столина Добрева, който обаче по разбираеми причини помоли за пълна анонимност.

В същото време медията ни успя да се свърже с елитна софийска адвокатска кантора, която е била ангажирана наскоро от родителите на пострадалото момиче, за нейната защита. От там обаче отказаха коментар, като ни позволиха да цитираме единствено следното:

”Този случай е огромен скандал и ние тепърва започваме работа по него. На този етап може само да разкрием, че към момента се подготвят медицински и психологични експертизи на засегнатата страна, които от своя страна недвусмислено ще докажат, че вследствие на причинения стрес и пропуснатите две години от образованието на детето, то е претърпяло сериозни емоционални и здравни последствия и щети. Засега няма да разкрием точните параметри на бъдещия съдебен иск, но можем да ви уверим, че съвсем скоро той ще бъде факт, а финансовата му страна ще бъде претенция от 6 цифрена сума“.

Последни новини

Проф. Светлана Шаренкова приветства посланик Елеонора Митрофанова

Днес Вие ставате част от България като представител на Велика Русия, заяви председателката на Форума и издател на в. ЗЕМЯ и „Русия днес –...

БСП към bTV: Тенденциозно пренебрегвате опозицията. Не е демократично!

От БСП настояват за равнопоставеност, коректност и морал в медията пред главния изпълнителен директор на медията Мартин Швехлак  Днес председателят на Предизборния щаб на „БСП за...

Парламентът отхвърли Sputnik V

Бългaрия щe купувa вaкcини, caмo cлeд кoнcултaции c EК  Cлeд cпoрoвe БCП нaпуcнa зaceдaниeтo нa Кoмиcиятa пo здрaвeoпaзвaнeтo зa руcкaтa вaкcинa Sputnik V. Бългaрия щe...

Бившата външна министърка на Австрия влиза в борда на „Роснефт“

Танцувалата с Путин Карин Кнайсъл е номинирана от руското правителство  Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на...