Елена Динева и „дясната ръка“ на Васил Божков излизат от ареста

BIG5 АКЦЕНТИ Елена Динева и "дясната ръка" на Васил Божков излизат от ареста

 

Жената до Божков напуска с мярка „подписка“, а довереният му адвокат ще е с електронна гривна

 

Елена Динева – съпругата на намиращия се в Дубай бизнесмен, напуска ареста с мярка „подписка“, съобщава БНТ.

По предварителна информация наблюдаващият делото прокурор е изменил мярката й, тъй като идния вторник, 27 октомври, изтичат осемте месеца от задържането й.

„Въобще не очаквах така да се развият нещата… Ами, първо аз съм 8 месеца в ареста. Не знам дали си спомняте. Излежах си ги класически, красиво, както се казва за лукса на прокурор Гешев, за лукса на премиера Борисов. Благодаря на хората, че се грижиха добре за мен. Законът е за всички, но само искам да ви кажа още нещо. И беззаконието е за всички“, каза на излизане от ареста Елена Динева пред БНТ.

Припомняме, на 6 октомври Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката на съпругата на бизнесмена Васил Божков на гаранция от 1 млн. лева. Тогава обаче тя отказа да плати сумата и не излезе от ареста.

На 27 февруари спецсъдът върна в ареста жената на Васил Божков. Към момента обвиненията към Васил Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние. Срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства – обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков.

Синът на Васил Божков Антон също е с обвинения.

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) пусна от ареста и считания за „дясна ръка“ на Васил Божков и негов най-доверен адвокат Славчо Марков заради заболяване, което не позволява да остане с най-тежката мярка за неотклонение, съобщава специализираният сайт „Лекс“.

Затова 70-годишният адвокат, който е и бивш високопоставен полицай, ще бъде под домашен арест с електронна гривна за проследяване.

Марков беше арестуван в началото на юли и обвинен от прокуратурата, че бил част от престъпна група за принуда, изнасилвания и убийства, ръководена от намиращият се в Дубай бизнесмен.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Оттогава Марков е в ареста и съдилищата отказваха да го освободят. Сега съставът на АСНС е преценил, че и към момента има доказателства за обвиненията срещу него, както и опасност да извърши престъпление, но е преценил, че здравословно състояние на Марков е несъвместимо с условията на следствения арест.

След ареста на Славчо Марков и още няколко близки на Божков хора, прокуратурата обяви, че са открити данни за това, че са следени и са правени профили на магистрати и висш служител на МВР. Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържали техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.) и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържали указания за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез „техническо средство“, твърдеше държавното обвинение.

Последни новини

Проф. Светлана Шаренкова приветства посланик Елеонора Митрофанова

Днес Вие ставате част от България като представител на Велика Русия, заяви председателката на Форума и издател на в. ЗЕМЯ и „Русия днес –...

БСП към bTV: Тенденциозно пренебрегвате опозицията. Не е демократично!

От БСП настояват за равнопоставеност, коректност и морал в медията пред главния изпълнителен директор на медията Мартин Швехлак  Днес председателят на Предизборния щаб на „БСП за...

Парламентът отхвърли Sputnik V

Бългaрия щe купувa вaкcини, caмo cлeд кoнcултaции c EК  Cлeд cпoрoвe БCП нaпуcнa зaceдaниeтo нa Кoмиcиятa пo здрaвeoпaзвaнeтo зa руcкaтa вaкcинa Sputnik V. Бългaрия щe...

Бившата външна министърка на Австрия влиза в борда на „Роснефт“

Танцувалата с Путин Карин Кнайсъл е номинирана от руското правителство  Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на...