Клисурска към Сачева: Разликата между новите и старите пенсии е огромна, вие задълбочавате проблема

0
597

„Непоследователните и хаотични действия на управляващите, особено в последните години, доведоха до сериозни деформации, дебалансиране и изкривяване на пенсионния модел. И днес, когато над милион български пенсионери живеят под прага на бедността, вие не предлагате нищо адекватно, нищо последователно, нищо, което да внесе яснота какво ще се случва утре.“

 

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Надя Клисурска в питане към социалния министър относно подобряване адекватността на пенсиите в България.

Клисурска подчерта, че разликата между старите и новоотпуснатите пенсии е огромна, независимо, че хората имат един и същ индивидуален коефициент: „ За една и съща професия разликата в доходите е между 100 и 200лв. Преизчислението на пенсиите е решение, но по този въпрос вие не правите нищо, напротив- задълбочавате проблемите.“

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Виолета Желева: С всяка година пенсиите в България ще стават все по-несправедливи

„Един от най-големите проблеми на пенсионната система в България е, че има все по-голямо нарастване на разликите между старите и новите пенсии. Управляващите не се и опитват да се справят с това.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Виолета Желева в питане към социалния министър. Тя подчерта,  че  въпреки обещанията, се е стигнало до най-несправедливия подход.

„Превърнахте пенсионната система в България в банка. Тези, които се пенсионират сега, ще получат по-висок процент.  Тези хора, които се пенсионират следващата година, ще получат по-нисък процент и всяка година тази разлика ще се увеличава“, завърши Виолета Желева.

 

Георги Гьоков: БСП ще осъвремени пенсиите

„Г-жо Сачева, вашите действия затвърдиха усещането, че правителствата на Бойко Борисов не могат да подобрят доходите и пенсиите на българските граждани. Въпреки шумните заявления, политиката на доходите на пенсионерите няма да се промени.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Георги Гьоков в питане към социалния министър Деница Сачева. Той уточни, че това управление няма политика за предотвратяване на изпадането в бедност на все повече български пенсионери. „Българските граждани трябва да знаят, че има алтернатива и когато хората гласуват доверие на БСП да управлява, ще има осъвременяване на пенсиите“, завърши  Георги Гьоков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here