БЛС: Медиците са на ръба! Затворете нощните заведения и дискотеките

BIG5 ПРОФИЛ БЛС: Медиците са на ръба! Затворете нощните заведения и дискотеките

Българският лекарски съюз (БЛС) призовава за затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки. Предлага се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика.

 

БЛС е силно обезпокоен от стремглавия ръст на случаите на коронавирус у нас, се казва още в позиция на управителния съвет на съюза.

По думите им лекарите и специалистите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване; броят на заразените медици не спира да расте, някои загубиха битката с коварната болест.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

На този фон, докато продължава да се прави реверанс към футбола, към дискотеките и нощните заведения, излиза заповед, с която се преустановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения, в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население, посочват от БЛС.

Според тях тази мярка е категорично прибързана, защото нарушаването на нормалната лечебна дейност трябва да е последното наложено ограничение.

БЛС е категоричен, че противоепидемичните мерки трябва да бъдат последователни.

БЛС не иска икономиката да спира и държавата да бъде затворена. Напротив – нормалният ритъм на живот трябва да бъде запазен доколкото това е възможно, допълват от БЛС. Там, където могат да бъдат спазвани противоепидемичните мерки, е от особена важност работният процес да продължи. Заведенията за хранене, ресторантите, кафетата – при спазване на необходимото отстояние и при осъществяването на редовен контрол не е нужно да бъдат затваряни. За тези осем месеца бизнесът свикна с „новата реалност“, обобщават от БЛС.

Според тях в дискотеките и нощните заведения, както и на стадионите, спазването на мерките е невъзможно.

Последни новини

Министър Рашков уволни от МВР свидетел срещу секретаря на президента Пламен Узунов

 Първото уволнение, което прави служебното правителство на Румен Радев, се случва в МВР. Министър Бойко Рашков, който се закани да има "осветяване", е подписал още...

Костадин Паскалев: Има предпоставки за успешно служебно правителство

 „Президентът предложи балансирано правителство, попълнено с хора, които притежават добри професионални качества.“ Това каза в интервю за БНР Костадин Паскалев от Националния съвет на...

Бойко Рашков: Ще има осветяване на предишното управление – щом президентът е казал, така ще е!

 "Ще има осветяване на предишното управление, щом президентът е казал, така ще е", това заяви новият вътрешен министър Бойко Рашков на излизане от Министерския...

Министър Минеков: Ще потърсим отговорност за корупцията и грабежа на еднокнижниците от ГЕРБ!

 Проф. Велислав Минеков, министър на културата в служебния кабинет, е първият член на новото правителство, който пое конкретни ангажименти и ги обяви в социалната...