Предизвикалият катастрофата, в която загина Милен Цветков, иска да е на свобода

BIG5 АКЦЕНТИ Предизвикалият катастрофата, в която загина Милен Цветков, иска да е на свобода

22-годишният Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа на Великден, в която загина журналистът Милен Цветков, е поискал промяна на мярката си за неотклонение, съобщава БНР.

 

Софийският градски съд ще заседава по искането в понеделник. От съда уточниха, че заради невъзможността да бъдат спазени всички противоепидемични мерки, в съдебната зала ще бъдат допуснати само страните по делото.

В началото на месеца Софийската градска прокуратура обяви, че разследването е приключило, а финалното обвинение на Кристиан Николов е прецизирано и е за умишлено причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие.

Тежката квалификация е, както заради откритите в кръвта му наркотици, високата скорост и липсата дори на опит да спре на червен светофар, така и заради опасността, която е създал с поведението си за другите водачи и за преминаващите пешеходци.

Предвиденото в закона наказание е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор. Тогава от прокуратурата обявиха, че започва предявяването на материалите по делото на страните и внасяне на обвинителен акт в съда. Част от него ще е и майката на 22- годишния мъж, защото автомобилът, с който удря Милен Цветков, е собственост на фирмата ѝ.

Кристиан Николов е в ареста от 20 април. През юли той поиска по -лека мярка за неотклонение, но и Софийският градски, и Софийският апелативен съд му отказаха.

Последни новини

Румен Петков: Тези избори са на живот и смърт

 Всички избори са важни. Но днес повече от всякога трябва да знаем, че тези избори са на живот и смърт. 120 хил. българи миналата...

Илияна Йотова: Нито веднъж не съм се съмнявала в подкрепата на БСП за нашите кандидатури

Корнелия Нинова може да се похвали, че успешно е защитила тази кандидатура – на президента Радев, каза Йотова  „За тези четири години от нашия мандат...

Ивaн Гeшeв ce cрeщнa c ръкoвoдcтвoтo нa Кaмaрaтa нa cтрoитeлитe в Бългaрия

Пo врeмe нa рaзгoвoрa бe oбcъдeнa възмoжнocттa зa пoдпиcвaнe нa Мeмoрaндум зa cътрудничecтвoДнес, 25.02.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна...

Борисов ще настоява пред Европейския съвет производителите на ваксини стриктно да спазват договорите

  Във фокуса на обсъжданията на държавните и правителствените ръководители ще бъдат пандемията от COVID-19, готовността за реакция при заплахи за общественото здраве, сигурността и...