Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

BIG5 АКТУАЛНО Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните...

 

БСП привлече независими експерти, за да помогне на бранша с разумни предложения

 

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката на Съвета, свое отделно място като браншове получиха пощите и дигитализацията в рамките на новосформираната структура, съобщават от централата на „Позитано“.

Този Съвет е част от 17-те, създадени след 50-тия юбилеен конгрес на БСП по предложение на председателя на партията Корнелия Нинова. Те обхващат различни ресори, а целта им е да анализират политиката на отделните министерства в правителството и да предлагат адекватни решения на проблемите на българските граждани, останали неглижирани от официалните ведомства.

Председател на Съвета по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП е заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски. Още на първото заседание на структурата бяха включени и редица външни експерти от всеки един от браншовете, вече са уточнен и работните приоритети приоритети.

Спешни мерки са нужни в транспортния сектор, за да бъдат запазени работните места на работещите там и след COVID кризата е единодушното мнение на участниците в стартовото заседание на Съвета. Те ще изготвят алтернативни предложения за Бюджет за 2021 в сектор „Транспорт”.

Заседава и Съветът за туризъм в БСП, който излезе с препоръки държавата да инвестира в уелнес, спа и здравен туризъм

Да бъдат специално стимулирани общините у нас с проектна готовност за реализиране на проекти, свързани с развитието на уелнес, спа и здравен туризъм, ще настояват експертите-социалисти от Съвета по туризъм. Инвестициите в тези начинания трябва да са приоритет, тъй като са приоритет и на ЕС за новия програмен период, но и съответстваща реакция на последствията от настоящата здравна криза в държавата, смятат експертите в ресора от БСП.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Време е за сериозна подкрепа на туристическия бранш и инвестиции в туризма от страна на държавата”, изтъкна председателят на Съвета по туризъм към Националния съвет на БСП Емил Хумчев по време на заседанието на тази структура, стартирала своята активност след решението й за създаване, както и останалите 16 съвета, припокриващи ресорите на министерствата в настоящото правителство.

Идеята на съветите в да правят мониторинг на дейността на отделните ведомства в Министерски съвет и да коригират тяхната политика с предложения в полза на гражданите. Тяхното създаване бе предложено от лидера на партията Корнелия Нинова и одобрено от Националния съвет.

Според Хумчев и колегите му от Съвета предложенията към държавния бюджет за следващата година са за туристическия бранш да бъдат осигурени 15 млн. за субсидиране на чартърните полети и 15 млн. за ваучери, които да се използват за нощувки на туристите в категоризирани заведения.

Приоритетни трябва да бъдат инвестициите в бранша, според Емил Хумчев. Той е председател на Общинския съвет в Златоград и познавач на спецификите в туристическия сектор. „Има общини, които са разработили проекти за отопление на обществени сгради, което ще доведе до намаляването на парниковите емисии”, допълни Хумчев, визирайки ползите от друга чувствителна за гражданите тема – чистият въздух, към която БСП проявява изключително внимание.

„Една такава инвестиция от страна на държавата би била изключително полезна за цели региони в страната. По този начин може да се възстановят икономиката, работни места, екологията”, коментира още той на първото заседание на Съвета по туризма.

Последни новини

Проф. Чорбанов: Ще има пик на заразени точно в навечерието на изборите

 "Отварянето на заведенията от 1 март и на нощните заведения от 1 април ще доведе до изключително високи нива на заразени точно в навечерието...

Министър Ангелов: Надбягваме се с вируса, изненадани сме от поредната неспазена уговорка с „АстраЗенека“

 Имаме тенденция на увеличаване на случаите на новозаболелите с Covid-19, която се отчита за последните 3 дни. Паралелно с това имаме ясна и отчетлива...

Борисов: Искаме електронен паспорт за ваксинирани и преболедували, за да пътуват свободно

  Той изтъкна, че довечера имало Европейски съвет, но вече имало недоволни държави, тъй като от ЕК давали пари на време, а сега компаниите със...

Екатерина Захариева: В Скопие вече не очакват промяна в политиката ни след изборите

 "Спекулация е, че сме поръчали най-много ваксини от "Астра Зенека", защото директорът за България е майка на наш евродепутат. Тази плоча се изтърка отдавна,...