Коя е Ашира Морис, сравнила Борисов с Тръмп?

BIG5 ПРОФИЛ Коя е Ашира Морис, сравнила Борисов с Тръмп?

 

Бомбастичното заглавие: „Ако Тръмп спечели втори мандат, САЩ ще заприличат много на България“, публикувано днес в престижното издание „Форин Полиси“, се оказа дело на американка, която живее у нас едва от началото на септември, пише lupa.bg.

Ашира Морис стана за минути любима нова звезда на родния протестър, след като сравни управлението на Доналд Тръмп с това на Бойко Борисов, въпреки диаметралната противоположност в политическата координатна система между двамата лидери.

Според профила й в социалната мрежа „Туитър“, Морис е крайнолиберална, симпатизира на Демократическата партия в САЩ, а редом с активното си участие в кампаниите, свързани с Black Lives Matter, е била и на няколко протеста в София в края на септември, като редом до Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков, също е скандирала „оставка“.

Прясната журналистка е родом от Флорида, доскоро е живяла в Масачузетс, а у нас, доколкото разкрива акаунтът й, се занимава с работа в комуникационния сектор. Наред с това обаче тя не спира да критикува града, който е избрала – въздухът бил мръсен, а локвите на жълтите павета след дъжд – дълбоки.

 

Въпреки това. Морис, за която Google не успява да индексира предишни дописки, нито разследвания, си служи за материала във „Форин Полиси“ предимно с цитати за ситуацията у нас на лидера на „Да, България“ Христо Иванов и политолога Евгений Дайнов. В края на публикацията все пак е решила да направи уточнение за необичайното си сравнение „Тръмп-Борисов“.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Ляво-зелената еврейка излиза със заключение, че изборът на нацията дали да продължи мандата на един лидер не е от особено значение, а била важна смяната на цялата система. И „съветва“ американците да се вдигнат на бунт, както са сторили новите й съграждани – българите. A своята бюлетина за нов президент е дала още в края на септември по пощата чрез посолството на САЩ у нас.

Някои от поддръжниците на дясното у нас обаче бързо „надушиха“, че заглавието на Морис цели единствено кликбейт (представлява примамка за повече кликове върху материала) и разкритикуваха сравнението между САЩ и България в навечерието на изхода от изборите отвъд Океана, отбелязва lupa.bg.

 

Последни новини

България настоя Гърция да спре тестването на шофьори на камиони

Действията на гръцките власти противоречи на регулациите на ЕС, съобщиха от външното ни министерство  По указания на вицепремиера Екатерина Захариева посланикът на Република България в...

САЩ одобриха ваксината на Johnson & Johnson

Тестовете сред 44 000 души показаха, че ваксината е 85% ефективна в предотвратяването на тежки случаи на COVID-19  САЩ разрешиха ваксината на Johnson & Johnson. Тя...

България отпада от маневри на НАТО в Черно море заради заразени с Covid военослужещи

Беше планирано в "Посейдон 21" да участват седем държави от алианса - България, Гърция, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция  България няма да участва в...

„Като размисля, виждам – завистта избра за своя столица България”

Няколко мисли на Емилиян Станев, които са вечни въпроси и вечни отговори  Емилиян Станев (28.02.1907 – 15.03.1979) е творчески псевдоним на Никола Стоянов Станев. Родният...