Черна статистика: 30% положителни тестове с Covid-19 и над 50 починали за денонощие

BIG5 АКТУАЛНО Черна статистика: 30% положителни тестове с Covid-19 и над 50 починали за...

Очаква се доклад от вътрешната проверка в Четвърта градска болница в София

 

30 процента положителни тестове и над 50 починали с коронавирус. Това показват данните на Единния информационен портал за последното денонощие.

2427 са новите потвърдени случаи на коронавирус в България при направени 7910 ПСР теста. 2841 души с Covid-19 са в болница, а 180 са в интензивни отделения – с 11 повече от вчера.

Рекорден е броят на излекуваните за денонощие – 507. Починалите пациенти със заболяването са 51.

Над една трета от новозаразените са в столицата – 949, 255 са в област Пловдив, над 100 във Варна и Благоевград.

Днес се очаква да излязат резултатите от вътрешната проверка в Четвърта градска болница в София, където с 2 часа бе забавено приемането на пациент с  Covid-19. Припомняме, че заради случая министърът на здравеопазването поиска оставката на директора на общинската болница.

В доклада по минути ще бъде описан случая, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че до края на седмицата директорите на общинските болници в София трябва да представят алгоритмите за прием на пациенти с коронавирус.

Всички общински болници в София имат осигурени легла за лечение на пациенти с Covid-19, допълни кметът Фандъкова. Решението дали директорът на болницата доцент Аркади Иванов ще остане на поста си ще бъде взето от нея.

Същевременно доц. Иванов се извини за случая, а стотици граждани заявиха в петиция подкрепа за него. Те смятат, че репортажът на БНТ за случая е манипулативен с цел провокацията към д-р Иванов и го определят като „абсолютна лъжа“. Лекарите и медицинският персонал на лечебното заведение заявиха готовност да напуснат, ако директорът подаде оставка.

Последни новини

Столтенберг: ЕС не може да защити Европа

Генералният секретар на НАТО: Повече от 90% от хората в Европейския съюз живеят в държава от НАТО. Но само 20% от разходите за отбрана...

Мустафа Карадайъ: Нашите послания целят рестарт на държавата

Ние от ДПС апелираме към всички системни политически сили заедно да настояваме за свободни, честни и демократични избори. Нека изпълнителната власт и държавните органи...

Северна Македония готова да впише българите в конституцията си

Външният министър Буяр Османи поясни, че от българска страна не е поставяно нито официално, нито неофициално искане за вписване на българите като етническа група...

Александър Симов: bTV е “болонката” на властта

Нагласата за промяна у хората е голяма. Не оставяйте държанките на властта да ви уплашат да гласувате, призова депутатът от БСП  „Истинският журналист трябва да...