БСП към ГЕРБ: С купуването на депутати доказахте, че най-страшният ви кошмар е БСП начело с Нинова

BIG5 ПРОФИЛ БСП към ГЕРБ: С купуването на депутати доказахте, че най-страшният ви кошмар...

 

Отцепилите се депутати се оказаха обикновени еничари

 

Управляващите доказаха твърденията на БСП, че са готови на всичко, за да запазят властта си до заветния месец март 2021 г., а лидерът на партията Корнелия Нинова се оказа наистина техният огромен ужас. Така от парламентарната трибуна народни представители от левицата обобщиха действията на мнозинството днес по време на дебатите по предложени промени в правилника на Народното събрание.

С предложените поправки от управляващата коалиция целят да легитимират в отделна и самостоятелна парламентарна група седмината депутати, напуснали групата на „БСП за България“ в края на септември. От БСП предупредиха още тогава, че това се прави, за да може мнозинството да си осигури подкрепа на кворума в пленарна зала с помощта на „отцепниците“, както станаха популярни. От седмици народните представители от левицата и ДПС отказват да се регистрират в залата с аргумента, че този парламент е изчерпан и работата му е подобна на агония.

„Създаването на нова парламентарна група, на някакъв политически хибрид, който да ви подкрепя – вече е явно. Така вие доказахте, че вашият най-страшен кошмар е БСП, начело с Корнелия Нинова“, обърна се към доминиращата в парламента коалиция секретарят на парламентарната група на левицата Филип Попов.

Още в края на септември Корнелия Нинова бе категорична, че т.нар. „отцепници“ трябва незабавно да освободят местата си в парламента, понеже не са избирани мажоритарно, а с листа и програма на БСП. Нейният призив бе подкрепен от множество декларации от общинските организации на партията по места, в които редовите социалисти също апелираха седмината да излязат от парламента, тъй като вече не представляват избирателите си.

За това настояване на съпартийците си от страната напомни депутатът Александър Симов: „Слушах как Красимир Янков говори от парламентарната трибуна за отговорности и как всеки депутат трябва да осигурява кворум. Заради това искам от тази трибуна да прозвучи гласа на онези, които той напълно е забравил – неговите избиратели. Зачитам ви позиция на БСП-Добрич: „Във връзка с изявлението на народния представител на коалиция „БСП за България“ Красимир Янков, че напуска парламентарната група и става независим депутат в 44-то Народно събрание на Република България, ние, социалистите от ОПО „Дружба 3“, гласували за Красимир Янков за народен представител от 8 МИР, изразяваме възмущението си от неговите действия, сваляме доверието си от него, с което го призоваваме незабавно да напусне 44-тото Народно събрание, защото не може да ни представлява повече”.

Симов посочи и още документи, пристигнали на „Позитано“ от страната, в които социалисти остро се противопоставят на подмяната на вота им и подкрепят лидера си Корнелия Нинова в апела й „отцепниците“ да освободят местата си в парламента за следващите в листата: „Николай Иванов да напусне парламента, не представлява врачанските социалисти. Същата е позиция на БСП–Кюстендил, които казват, че Валери Жаблянов повече не изразява техните интереси и трябва незабавно да подаде оставка. И сега, в името на крепенето на кворума, в името на това – ГЕРБ да си осигурят малко политическо време, покупко-продажбата на политическа плът продължава. Купуването на отцепници и всякакви подобни сделчици показват облика на този парламент“.

Депутатите от левицата видяха тенденциозност в подредения от управляващите дневен ред на Народното събрание днес в полза на формирането на нова патерица на мнозинство в лицето на отцепилите се от БСП депутати.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Освети се процесът на сглобяване на поредната патерица на управляващото мнозинство. Когато се видя, че „Воля“ не стига, трябваше да се намерят други варианти. Сега вече има още една такава – съжалявам, че мои другари, които съм уважавал, участват в този процес. Те осветиха и себе си – наричат се прогресивни, а всъщност са едни отцепници от ПГ на „БСП за България“. Днес те се превърнаха в обикновени еничари“, каза по този повод заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

„Промените в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание в полза на „независимите” депутати са прецедент – така се купува кворум. Тези депутати са избрани с гласовете на БСП. Тези отцепници подмениха вота на хората“. Това заяви от парламентарната трибуна секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов.

По-рано заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски заяви: „Недоумявам защо точка първа е свързана с изменение на Правилника на Народното събрание, с нищо не касаещ епидемичната обстановка, а точка шеста са мерки, свързани с извънредното положение“. Той призова дневния ред да бъде подреден спрямо приоритетите на обществото.

Последни новини

СКАНДАЛ: Тошко Йорданов към областните координатори: Ще ви почерня живота, ако решите да ставате депутати с преференции!

Цели организации на Слави напускат партията му!  Грандиозен скандал се заформя в партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", научи BIG5 от свои източници.Организации на...

ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ! Кандидатът на Слави – Мика Зайкова, по-неграмотна и от първокласник!

Правилата на българския правопис явно не важат за икономистката  Мика Зайкова – част от икономическия екип на партията на Слави Трифонов и водач на листа...

Костадин Ангелов представя електронния регистър за ваксинация

 Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на „Информационно обслужване“ ще представят днес електронния регистър за ваксинация За изготвянето на електронен регистър за желаещите да...

Равносметка в края на мандата: Депутатът от БСП Филип Попов с най-много изказвания от парламентарната трибуна

 Броени часове остават до прощалната снимка на депутатите от 44-то Народно събрание. Мандатът му изтича на 26 март, но по традиция народните представители ще...